1. Kademe Aday Hakem Kursu sona erdi

Malatya'da, Türkiye Tekvando Federasyonunun faaliyet programında yer alan 1. Kademe Aday Hakem Kursu sona erdi.

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından gerçekleştirilen ve 4 gün süren kurs kapsamında aday hakemlere ilk olarak Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu'nun üzerinde yer alan eğitim salonunda teorik bilgiler verildi.

Aday hakemler, Atatürk Spor Salonu'nda uygulamalı eğitimle kursu tamamladı.

Tekvando Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aydın Akpınar, kursta aday hakemlere teorik ve uygulamalı eğitim verdiklerini belirtti.

Akpınar, kursa Malatya ve çevre illerden yoğun bir ilgi gösterildiğini belirterek, "Yılda üç sefer açmış olduğumuz bu kursun ilkini ülkemizin güzel kenti, kayısı diyarı Malatya'da gerçekleştirdik. Hem Türkiye'deki bazı illerin hakem ihtiyacını hem de Malatya ve çevre illerdeki hakem ihtiyacını karşılamak adına bu kursu açmış olduk. Katılım oldukça iyi. Dört gün süren kurs kapsamında teorik ve pratik eğitimler verildi." diye konuştu.

Türkiye'de dünya standartlarının üzerinde tekvando hakemlerinin olduğunu aktaran Akpınar, "İyi bir hakem potansiyelimiz var. Dünya ve Avrupa şampiyonlarında, olimpiyatlarda ülkemizi iyi temsil eden, kendisini en iyi şekilde yetiştirmiş hakem arkadaşlarımız var." dedi.

Bakmadan Geçme