10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, "Anadolu Ajansı herkesin itibar ettiği, güvendiği bir haber kaynağı. Ondan çıkan haberi insanlar daha doğru algılıyor. Ülke üzerinde oynanan birçok oyunların deşifre olmasına da katkı sağlıyor. O açıdan Anadolu Ajansı önemli"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ''Anadolu Ajansı herkesin itibar ettiği, güvendiği bir haber kaynağı. Ondan çıkan haberi insanlar daha doğru algılıyor. Ülke üzerinde oynanan birçok oyunların deşifre olmasına da katkı sağlıyor. O açıdan Anadolu Ajansı önemli" dedi.

Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Anadolu Ajansı (AA) Malatya Bürosunu ziyaretinde yaptığı açıklamada, AA'nın son yıllarda büyük bir çıkış yakaladığını ve Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma görevini layıkıyla yerine getirdiğini belirtti.

Kurumun sadece Türkiye'deki değil dünyadaki olayları da objektif olarak aktardığını ve haberleri yerinde takip ettiğini dile getiren Çakır, haberciliğin, kamuoyunu yönlendirme konusunda çok önemli olduğunu ifade etti.

AA'nın geldiği noktanın takdire şayan olduğunu, her iddialı devletin güçlü bir haber alma ağının olması gerektiğini aktaran Çakır, şunları söyledi:

"Türkiye'de birçok operasyon yapılmak istendi. Bunların hepsi dışarıdan kumanda edilen, yönetilen şeylerdi, devletin yönetimine kastediliyordu. Bu süreçte, AA önemli bir görevi yerine getirdi. Anadolu Ajansı herkesin itibar ettiği, güvendiği bir haber kaynağı. Ondan çıkan haberi insanlar daha doğru algılıyor. Ülke üzerinde oynanan birçok oyunların deşifre olmasına da katkı sağlıyor. O açıdan Anadolu Ajansı önemli."

Bakmadan Geçme