11 Bin Kişi Geçmişe Yolculuk Yaptı

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi “Bir Ulusu Giydirmek:1956-2000 Yılları Arası Sümerbank Desenleri” adlı sergi ile 11 bin 113 kişi geçmişe bir yolculuk yaptı. Sergi 12 Şubat’a kadar açık.

1930’lu yıllardan itibaren Türk ekonomi tarihinde yapılan en önemli atılımlardan biri olan Sümerbank’ın binlerce deseni Çağdaş Sanatlar Merkezinde, Ankaralılarla buluştu.

Açıldığı günden buyana sergiyi 11 bin 113 kişi ziyaret etti.  Sergide Sümerbank Halkapınar Basma Sanayii’nin 1956-2001 yılları arasında üretilmiş ve dijital ortama aktarılan 6 bin 600 kumaş yer almaktadır. Sergide 1930’lu yıllarından 2000’li yılların başına kadar dünya kültür ve moda tarihi açısından önemli olaylar ve bu olayların Türkiye’deki yansımaları bir zaman çizelgesi üzerinde anlatılıyor.

Kumaşları ve özgün desenleri ile ulusal bir tekstil desen üslubu ve moda yaratan Sümerbank’ın bu sergisi ziyaretçilerinde hem tarihsel hem de nostaljik bir tat bırakıyor.

Nazilli Basma Sanayii Müessesesine ait kumaş arşivi Adnan Menderes Üniversitesi tarafından İzmir Halkapınar Basma Sanayii Müessesesine ait arşiv ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından korunmaya alınmıştır. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından dijital ortama aktarılarak hazırlanan proje sergi 12 Şubat tarihine kadar Çağdaş Sanatlar Merkezinde olacak.

Bakmadan Geçme