11 şüpheli gözaltına alındı

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda HDP ve DBP il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı

Malatya'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda HDP ve DBP il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün KCK/TY (Türkiye yürütmesi) yapılanması içerisinde bulunan ve kentte terörist cenazeleri, basın açıklamaları ve yürüyüşlere katılarak örgütün eylem ve faaliyetlerinde propaganda yaptığı belirlenen 12 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi.

HDP ve DBP parti binalarının da olduğu 18 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında il yöneticilerinin de bulunduğu A.D, H.K, H.Ş, P.Y, P.A, B.K, S.Y, H.K, A.A, K.Ş. ve M.B. gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametleri ile HDP ve DBP binalarında yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme, toplatma ve yasaklanma kararı olan kitap, dergi, yayına el konuldu.

Adresinde bulunamayan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bakmadan Geçme