13. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'ne doğru

Malatya'nın Arguvan ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 13. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 28-29 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Arguvan Belediyesi ile Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan festivali için kentteki bir otelde toplantı düzenlendi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'nin her yıl büyük övgüler aldığını, bu anlamda kendilerinin her yıl çıtayı yükselterek festivali düzenlediklerini söyledi.

Festivalin bir marka haline geldiğini belirten Kızıldaş, "Amacımız Arguvan coğrafyasının kültürel değerini aslına uygun olarak geliştirip dünya kültürleriyle buluşmasını, birbirinden etkileşerek evrenselliği beslemesini ve halklar arasındaki dostluğu, kardeşliği geliştirip pekiştirmesini sağlamaktır. Bu anlamda bir marka haline gelen Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinin bu marka değerini yükseltmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.

Kızıldaş, Arguvan Nazım Hikmet Meydanı'nda düzenlenecek festivale herkesi festivale davet etti.

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Hasan Aydın da festivalle ilgili ön hazırlıkların başladığını ve festivalin sürprizlerle dolu olduğunu kaydetti.

Bakmadan Geçme