15 Temmuz Gazisi 1 yıl sonra vurulduğu noktada yaşadıklarını anlattı

15 Temmuz gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde darbeci askerlere karşı direnirken başından vurularak gazi olan Sabahattin Çelik, bir yıl sonra yaşadığı o anları vurulduğu yerde anlattı. Eşiyle telefonda konuştuğu esnada vurulduğunu söyleyen Çelik, 'İlk önce bir helikopter sesi duydum. Kafamı çevirmemle vurulmam bir oldu' dedi.

15 Temmuz gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde darbeci askerlere karşı direnirken başından vurularak gazi olan Sabahattin Çelik, bir yıl sonra yaşadığı o anları vurulduğu yerde anlattı. Eşiyle telefonda konuştuğu esnada vurulduğunu söyleyen Çelik, "İlk önce bir helikopter sesi duydum. Kafamı çevirmemle vurulmam bir oldu" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde darbeci askerlere karşı direnirken açılan ateş sonucu başından vurulan 15 Temmuz Gazisi Sabahattin Çelik, hain kalkışmanın birinci yıl dönümünde yaşadığı o anları İHA mikrofonlarına anlattı. Aylarca süren tedavi sürecinin ardından hayata tutunan Çelik, bir yıl sonra vurulduğu yere geldi.

"Eşimle telefonda konuşurken başımdan vuruldum"

15 Temmuz gecesi Saraçhane’de başından vurulduğunu belirten Sabahattin Çelik, "Allah o gece bizden korkuyu aldı, biz de sokaklara çıktık. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önüne geldik. Darbeci askerler o gece insanlara acımadan burada katliam yaptılar. Saatler ilerledikçe katliamın da şiddeti arttı. Yerler kan içerisinde kaldı. Bu ülkede ne yaptıysa vatandaşlar yaptı. Bugün burada konuşabiliyorsak bunu aziz şehitlerimize borçluyuz. Ben eşimle konuşurken, saat 01.47 sıralarından bir helikopter sesi duydum. Kafamı çevirmemle vurulmam bir oldu. Vurulduğum gibi mermi beni duvara fırlattı. Yanımdaki arkadaşlarım beni hemen hastaneye kaldırdılar. 6 ay bir tedavi süreci gördüm. Kendime geldiğimde kafatasımın parçalandığını öğrendim. Beyin zarım yenilenmiş. Alın kemiğim üç parça. Yani bunlar bir ömür boyu kalıcı hasarlar. Elhamdülillah yine bu gün ayaklarımızın üzerindeyiz, konuşabiliyoruz" diye konuştu.

"Düşmana sıkılmayacak mermileri bizlere sıktılar"Çelik, "Biz beklemediğimiz insanlardan mermi yedik. Bizim burada düşmanımız bizim üniformamızı giymiş insanlardı. Bizim vergilerimizle maaşlarını alan insanlardı. Düşmana sıkılmayacak mermileri sıktılar. Düşmana atılmayacak bombaları attılar. Ve gerçekten de Türk halkını derin acılar içerisinde bıraktılar. İyi ki bu 15 Temmuz yaşanmış, bunlar 5 sene sonra daha çok güçlenseydi bugün 250 şehidimiz değil de 2 bin 500 şehidimiz olacaktı" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme