15 Temmuz Milli İrade Ocaklarından Muharrem İnce'ye Tepki

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel için 'apoletlerini sökeceğim' sözü kamuoyundan büyük yankı oluşturdu.

Malatya 15 Temmuz Milli İrade Ocakları üyeleri 2. Ordu önüne giderek basın açıklaması yaptı. Genel Başkan Bilal Uludağ, “Sayın cumhurbaşkanımızın iftar programındaki konuşmaları sırasında 2. Ordu komutanımızda usulen alkışlamıştır” dedi.
15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkanı Bilal Uludağ, katıldığı iftar programında Cumhurbaşkanını usulen alkışladığını söyledi. Uludağ,“Malumunuz olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımız 31 Mayıs perşembe günü Malatya’mızı ziyaret etmiş, yaptığı miting sonrası iftar programına katılmıştı. Aynı iftar programına 2. Ordu Komutanımız korgeneral Sayın İsmail Metin Temel’de katılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın iftar programındaki konuşmaları sırasında 2. Ordu komutanımızda usulen alkışlamıştır. Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Muharrem İnce ise kendi seçim mitinglerinde ‘eğer Cumhurbaşkanı seçilir isem ilk olarak 2. Ordu Komutanını Emekliye Ayıracağım ve Apoletlerini Sökeceğim, Apoletlerini Sökmez isem ben Muharrem İnce değilim’ diyor. PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapan kişinin cezaevinden serbest kalması için mücadele eden Sayın İnce, vatanımıza göz dikenleri toprak altına gömen 2.Ordu Komutanımızı tehdit ediyor” dedi.
“MİLLET OLARAK CEVAP VERİYORUZ”
Bilal Uludağ, millet olarak cevap verdiklerini söyleyerek şöyle devam etti; Sayın İnce’ye millet olarak cevap veriyoruz. 2.Ordu Komutanımızı sizlere yedirtmeyiz, şerefimiz ve namusumuz üzerine yemin ediyoruz ki, ne olursan ol istersen feriştah ol sizlerin 2.Ordu Komutanımızın bir tek saçının teline dahi zarar vermesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
“NEDEN RAHATSIZ OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ” 
Muharrem İnce’nin aslında neden rahatsız olduğunu çok iyi bildiklerini aktaran Uludağ, “Bakın İnce’nin Malatya mitingindeki konuşmasında şunlara yer veriyor. ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz işgal girişimi sonrası 150 General ve Komutanların apoletlerini söktüğünü dile getirerek ben bir tanesinin apoletlerini sökmüşüm çok mu?’ diyor.  Sayın İnce, apoletleri sökülen komutanların bu ülkeyi işgal etmek istediğini halen idrak edememiş. Ya da idrak etmiş bunlara adeta misilleme olarak 2. Ordu komutanımızı işaret ediyor” ifadelerini kullandı.
“BAŞARILARINDAN MI RAHATSIZ OLDUNUZ” 
“Sayın İnce,  2.ordu komutanımızın 15 Temmuzdaki dik duruşundan mı, Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtını başarıyla icra ettiğinden mi rahatsız oldunuz” diyen Uludağ, “Sayın İnce, Cumhurbaşkanı adayı olmanız miting meydanlarında 2.ordu komutanımızı dilinize dolayıp millete yuh çektirme yetkisi vermez. Yaptığınız bu yanlıştan bir an önce dönün bir daha seçim meydanlarında 2.ordu komutanımızın adını ağzınıza almayınız. Sayın incenin yaptığı bu hata özür dilendiğinde affedilecek bir durum değildir. Ordumuzu ve ordu komutanımızı kimse itibarsızlaştıramaz” dedi.
“HADDİNİ BİL POLİTİK ÇIKARLARINA ORDUMUZU KATMA”

Saygı değer 2.ordu komutanımıza o apoletler yazmış olduğu kahramanlıklar sonucu verilmiştir diyen Uludağ, “O apoletleri PKK, YPG, PYD, FETÖ sökemedi incemi sökecek. Sayın İnceye bir kez daha millet olarak hatırlatmak istiyoruz, haddini bil bir daha politik çıkarların için ordumuzu ağzına alma. Tarih sizi PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapanları meclise taşımak için verdiğiniz mücadele ile hatırlayacak. Tarih sizi kahramanlık yazan komutanımıza adeta kin kusmanızla hatırlayacak ve yazacak” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme