15 Temmuz şehidinin isminin verildiği okulda hırsızlık

15 Temmuz'da İstanbul'daki 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında darbe girişimine direnirken şehit olan Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin isminin verildiği okulda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce hırsızlık yapıldı. Hırsızlık...

15 Temmuz’da İstanbul’daki 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında darbe girişimine direnirken şehit olan Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine’nin isminin verildiği okulda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce hırsızlık yapıldı. Hırsızlık olayında okulda bulunan LCD televizyon ve 3 bin 500 TL para çalındı.

Edinilen bilgiye göre, olay, gece bilinmeyen bir saatte Çukurova ilçesi 2000 Evler Mahallesi’ndeki Şehit Halit Yaşar Mine Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler okulun arka tarafında bulunan bir sınıfın camını açarak içeriye girdi. Okul müdürünün odasından 3 bin 500 TL para çalan hırsız daha sonra ise okuldaki diğer yetkililerin odalarının kapılarını kırıp, çalacak değerli eşya aradı. Odalarda başka çalacak eşya bulamayan hırsızlar, daha sonra okulun girişinde bulunan LCD televizyonu çalıp okuldan ayrıldı.

Sabah saatlerinde okula gelen görevliler ise okula hırsız girdiğini fark edince durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek hırsızı yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Şehit Halit Yaşar Mine kimdir?Aslen Yozgatlı olan Şehit Halit Yaşar Mine, ilk ve ortaokul eğitimini Adana’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nü bitirdikten sonra çok istediği polislik mesleği için kolları sıvadı. 3 kez Polislik Uzmanlık Sınavı’na giren Mine, ardından Piyade Uzman Çavuş olarak görev aldı. İstanbul’da 3,5 yıldır görev yaparken 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gerçekleşti. 15 Temmuz gecesi Topkule Kışlası’nda şehit düşen Albay Sait Ertürk’ün emrindeki askerlerden biri olan Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine, çatışmada şehit düştü. Şehidin ismi kapatılan FETÖ’ye ait Özel Burç Çukurova Ortaokulu’na verildi.

Bakmadan Geçme