20 yıl önce otomobil çarptı hayatı karardı

Adana'da 20 yıl önce yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu felç olan ve genç yaşında yatağa mahkum olan evli ve bir kız çocuk babası Remzi Altun, tek isteğinin akülü araç olduğunu söyledi.

Adana’da 20 yıl önce yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu felç olan ve genç yaşında yatağa mahkum olan evli ve bir kız çocuk babası Remzi Altun, tek isteğinin akülü araç olduğunu söyledi.

Altun ailesinin 8 çocuğundan biri olan Remzi Altun (39) 1997 yılında bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladı. Altun, o dönem İnönü Caddesi’nde yolun karşısına geçerken bir otomobilin çarpması sonucu başından yaralandı. Otomobil sürücüsü bulunamadı.

Kazanın ardından bir daha çalışamadı

Bir süre hastanede kalıp ameliyatlar olan Altun, daha sonra taburcu oldu. Ancak yıllar ilerledikçe Altun başından darbe aldığı için sol tarafı felç oldu. Altun kazadan sonra bir daha da çalışamadı.

Remzi Altun, 2005 yılında Elif Altun (36) ile evlendi. Bu evlilikten Zilan (11) ismini verdikleri şimdilerde 6. sınıfta olan bir kızları dünyaya geldi. Altun çalışamadığı için devlete başvurup engelli maaşı aldı. Ancak 3 aydan 3 aya bin 500 lira engelli maaşı ile geçinemeyen Altun bir yıl önce evde bakım ücreti almak için de başvuru yaptı.

Hem suları hem de elektrikleri kesildi

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yaptığı incelemede Altun’un eşine bir yıl önce ayda bin 20 lira evde bakım ücreti bağladı. Aylık geliri bin 500 liraya çıkan ancak kirada oturan ve kızı da okuyan Altun ailesi geçimlerini sağlamakta zorlandı. Su ve elektrik faturalarını ödeyemedi. Su borcu 4 bin, elektrik borcu ise bin lira oldu. Altun ailesi borcunu ödeyemediği için ASKİ tarafından mahkemeye verildi. Borcunu ödemediği için hem su hem de elektrikleri kesildi.

"Devletten başka kimse yardım etmedi"

Kaza geçirip yatağa düştükten sonra kardeşlerinin bile kendisine el uzatmadığını, bir tek devletin kendine yardım ettiğini onların sayesinde ayakta kaldığını anlatan Remzi Altun, "Düşmez kalkmaz bir Allah, kimin ne olacağı belli olmaz. Elektrik yok, su yok. Bu ev kışın akıyor, çok rutubet var. Ben kalkamıyorum çalışamıyorum, hanımın yardımıyla ayaktayım. O da bir süre önce ameliyat oldu. Daha yeni iyileşti. Benim tek isteğim bize bir el uzatsınlar, benim ayağa kalkmam için akülü araç versinler" dedi.Remzi Altun’un 11 yaşındaki kızı Zilan Altun ise okuyup doktor olmak istediğini ancak çok zor şartlar içinde yaşamak zorunda kaldığını, banyo yapmak için bile suyu komşulardan aldığını bu duruma çok üzüldüğünü anlattı.

Bakmadan Geçme