24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü çelenginin bırakılmasıyla başlayan etkinlikler, Sarıkamış Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda devam etti.

Burada, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, hiçbir meslek grubunda hissedilemeyecek duyguların öğretmenlik mesleğinde hissedildiğini kaydetti.

Kaymakam Karaman şunları ifade etti:

"Özellikle ilkokul öğretmenlerimiz minicik yavrularımızın eğitim-öğretiminde ve büyüyüp olgunlaşmasında büyük emek sarf ediyorlar.Sarıkamış'ta eğitim seviyesinin daha yukarılara çıkarmak için öğretmenlerimize ve bizlere büyük görev düşüyor. Bu konuda daha çok çalışarak ilçemizi hak ettiği yerlere taşımalıyız.Öğretmenler Günümüzde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, görev başında ve emekli olmuş bütün öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ da, "Şehit olan ve hayatını kaybetmiş öğretmenlere rahmet diliyor, emekli öğretmenlerimize sağlık, görev başında olan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, Şehit Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi  öğrencilerinin hazırladığı şiir ve türkü sunumundan sonra, Halit Paşa ilkokulu öğrencileri Kafkas halk oyunları gösterisi yaptı.

Program, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Etkinliklere,Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.  

Bakmadan Geçme