24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

Eğitimciler Birliği Sendikası Yüksekova Şube Temsilciliği tarafından Öğretmenler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 

Eğitim-Bir-Sen Yüksekova Şube Temsilcisi Mustafa Can, günün anlam ve öneminine ilişkin yaptığı konuşmada, çocukları yetiştirirken her anın dolu dolu yaşanması ve bu uğurda büyük çaba sarf etmek gerektiğini söyledi. 

Bu yolda heyecanın daima taze olması gerektiğine vurgu yapan Can, "Uğraşmaya değer üç uğraşımız olsun. İlim, irfan ve hikmet. Meşgalimiz olsunlar ki insanı ilim ve irfanla yoralım, hikmetle doğrultalım. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Öğretmenlerimizin günü kutlu olsun." diye konuştu.

Ardından öğretmen ailelerinin Öğretmenler Günü için hazırladıkları videoların yer aldığı sinevizyon gösterisi ile müzik dinletisi sunuldu. 

Yapılan çekilişte adı çıkan öğretmenlere çeşitli hediyeler verilmesiyle son bulan programa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan bazı kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğretmenler katıldı. 

Bakmadan Geçme