7. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

'Ah Kudüs' temasıyla gerçekleştirilecek fuara, 375 yayınevi ve 220 yazarın katılması bekleniyor

Malatya'da "Ah Kudüs" temasıyla gerçekleştirilecek "7. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı"na 375 yayınevi ve 220 yazarın katılacağı bildirildi.

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Kültür AŞ tarafından organize edilen fuar, 28 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Vali Ali Kaban, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, kitap fuarlarının devamlılığını sağlamanın zor olduğunu belirterek, Malatya'da düzenlenen fuarın bu açıdan önemli olduğunu söyledi.

Kitabın her dönem değerli olduğunu ancak teknolojinin gelişmesiyle okuma alışkanlığının değiştiğini aktaran Kaban, internet ortamında da artık kitap okunabildiğini ifade etti.

Kaban, kitap kokusuna tutkun olanların hala kitap okuduğunu anlatarak, "Şahsen benin, merakımdan dolayı topladığım ve okuduğum kitaplarım da var. İnternet ortamında okuduğum kitaplar da var ama kitabın taze çıkmış kokusu bir başka." dedi. 

Fuarın, "Ah Kudüs" temasıyla gerçekleştirilecek olmasının da ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Kaban, "Burada 400 yıl yönettiğimiz topraklara hasret var. Kudüs hiç kimsenin inisiyatifine bırakılacak bir mekan değil. Orası bütün kutsal dinlerin mekanı." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da 28 Nisan'da açılacak fuarın, 9 gün süreceğini belirtti.

Fuarın çevre illerden gelen okurları, yazarlarla buluşturacağına değinen Çakır, "Fuara 375 yayınevi ile 220 yazar katılacak. Fuar kapsamında 220 imza günü etkinliği düzenlenecek. Yazar-öğrenci buluşması kapsamında, yazarlar okulları ziyaret edecek, 75 panel ve söyleşi gerçekleştirilecek." sözlerine yer verdi. 

Bakmadan Geçme