85. Kuruluş Yıldönümü Düzenlenen Törenle Kutlandı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin 85. Kuruluş Yıldönümü Malatya Havalimanı'nda Düzenlenen Törenle Kutlandı.

Düzenlenen törene 7. Ana jet Üs Komutanı Hüseyin KANBUR, Havalimanı Emniyet Şube Müdür Vekili Ömer YENİ, THY Satış Müdürü Hasan ÖZGÜL, ÇELEBİ İstasyon Müdürü Semih BEREKETOĞLU ile birlikte diğer Paydaşların Yöneticileri ve Havalimanı Çalışanları katıldılar.

Tören Aziz ATATÜRK ve Şehitlerimizin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın toplu olarak okunuşu ile başladı, daha sonra Havalimanı Müdürü Yücel Besim ALADAĞ’ın açış konuşması, DHMİ Genel Müdürlüğü tanıtım filminin gösterimi ve tebriklerin kabulü ile de son buldu.

Konuşmasında havacılık sektörü ile ilgili bilgiler veren ve DHMİ’nin geçmişten bugüne gelişimini anlatan Havalimanı MüdürüSn.ALADAĞşunları söyledi.
Malatya Havalimanımızın Saygıdeğer Çalışanları;
 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 85. Kuruluş Yıldönümü törenine başlarken hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.
Gerek yanyana çalıştığımız, gerekse DHMİ çatısı altında bulunan tüm kurum, kuruluş ve personelimize bugünün hayırlı olmasını diliyorum.
Bilindiği üzere; Türkiye Havalimanlarının işletilmesi ile Türkiye Hava sahasındaki hava trafiğinin düzenlenmesi ve kontrolü görevi, DHMİ Genel Müdürlüğünce yerine getirilmektedir.
Türk Sivil Havacılık sektörünün altyapısını oluşturan tesis ve donanımıyla, 1933 yılından bu yana değişik isim ve statülerle hizmetlerini yürütmekte olan Kuruluşumuz, 233 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Ana Statüsü çerçevesinde 1984 yılından itibaren faaliyetlerini Kamu İktisadi Tesebbüsü olarak sürdürmektedir.
Kuruluşumuz; tüzel kişiliğe sahip, faaliyetlerinde özerk, sorumluluğu sermayesi ile sınırlı, Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili ve en son hukuki düzenlemeyle hizmetleri imtiyaz sayılan bir Kamu İktisadi Kuruluşudur.
Kuruluşun Ana Statüsü ile belirlenen amaç ve faaliyet konuları ise;
Sivil havacılık faaliyetlerinin gereği olan hava taşımacılığı, havalimanlarının işletilmesi, meydan yer hizmetlerinin yapılması, hava trafik kontrol hizmetlerinin ifası, seyrüsefer sistem ve kolaylıklarının kurulması ve işletilmesi, bu faaliyetler ile ilgili diğer tesis ve sistemlerin kurulması, işletilmesi ve modern havacılık düzeyine çıkarılmasını sağlamaktır.
Üstlenmiş olduğu görevlerini Uluslararası sivil havacılık kural ve standartlarına göre yapmak zorunluluğunda olan DHMİ Genel Müdürlüğü bu doğrultuda;
Uluslararası hava ulaşımında can ve mal emniyetini sağlamak ve düzenli ekonomik çalışma ve gelişmeyi temin maksadıyla yürürlüğe konulan Sivil Havacılık Anlaşmasına göre kurulan "Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı(ICAO)`nın üyesi bulunmaktadır. Ayrıca, "Hava Seyrüseferinin Emniyeti için Avrupa Teşkilatı(EUROCONTROL)", Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) başta olmak üzere ilgili Uluslararası kuruluşların da üyesi bulunmaktadır.
DHMİ Genel Müdürlüğünce hava seyrüsefer ve havalimanı işletme hizmetleri çerçevesinde, hizmet verilen uçak ve yolcu trafiklerinde, son yıllarda önemli artışlar meydana gelmiştir. DHMİ havacılık sektöründe kendini rekabete açmış, yenilenmiş, vizyonu ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir.
Özellikle, Uluslararası havalimanlarımızın dış hat uçak ve yolcu trafiklerinde önemli gelişmeler gerçekleşmekte olup, Atatürk Havalimanı ile Antalya Havalimanı, yaşanmakta olan Uluslararası trafik artışı nedeniyle, Avrupa’nın da önde gelen havalimanları arasında yer almaktadır.
Malatya Havalimanımızda da 2017 verilerine bakarsak yükselen bir grafik görülecektir.2017 yıl sonu itibarı ile Havalimanımızdan 886.412 yolcu geçişi olmuş ve 7.195 uçak trafiği gerçekleşmiştir. 2018 ‘de bu sayıları geçmeyi hedeflemekteyiz. 
Havacılık sektörünün yıldızı DHMİ olarak bugün itibariyle bünyemizde çalışan yaklaşık 16 bin çalışanımızla büyük bir aileyiz. Her gün yenilenen ve hızla globalleşen dünyamızda, gelişen ve büyüyen Kuruluşumuzun vermekte olduğu işletme ve seyrüsefer hizmetlerinin kalitesi, verimliliği ve sürekliliği daha da büyük önem kazanmaktadır.
“Hava seyrüsefer hizmeti olarak bugün Türkiye hava sahası 1 milyon kilometrekareye ulaştı. Ülkemizdeki Havalimanı sayısı ise 55 ‘e ulaştı. 
Bununla beraberDHMİ, sadece bir işletme değil, ayrıcayatırımcı birkuruluştur. Artık kendi havalimanlarımızı, kulelerimizi, pistlerimizi, apronlarımızı yapıyor, kendi yaptığımız tesislerimizi kullanıyoruz. Ekonomimize katkı sağlamak bu kuruluşun her zaman bir vasfı, çabası, temennisi olmuştur. 
“Küresel bir marka olma yolunda somut adımlar atıyor ve havacılık sektöründe eğitimli insan gücü oluşturmak içinbu yönde de yatırımlarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz.”
Bu meyanda, şu an görevde bulunan her bir çalışanımızın; yapabileceğinin en iyisini ortaya koyarak, mesai arkadaşları ve paydaşlarımız ile uyum içerisinde Kuruluşumuzu daha ileriye taşımak için gayret göstereceğine inancım tamdır.
Ekonomimize katkı sağlamak, sektörümüze en iyi şekilde hizmet vermek için geceli gündüzlü gayretlerinizi yürekten tebrik ediyorum.Emekli olanlarımızdan tutun, tüm paydaşlarımız ve personellerimiz, Hepiniz var olun.
Önümüzdeki yıllarda da yapacağımız tüm çalışmalarda; etik değerlere uygun, adaletli, güvenilir, diyaloğa açık, tarafsız ve şeffaf bir yönetim anlayışınınsürdürüleceğini bilmenizi isterim.Bu vesile ile törenimize katılım sağlayan tüm Dostları ve Değerli mesai arkadaşlarımı yürekten selamlıyor, hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum.

Bakmadan Geçme