90 bin hacı adayı Mekke'de

Hac farizasını yerine getirmek için Türkiye'den kutsal topraklara giden hacı adaylarının sayısı 90 bine ulaştı. Arafat öncesinde hacı adayları, vakitlerinin çoğunu Kabe'de geçiriyor.Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, hac...

Hac farizasını yerine getirmek için Türkiye’den kutsal topraklara giden hacı adaylarının sayısı 90 bine ulaştı. Arafat öncesinde hacı adayları, vakitlerinin çoğunu Kabe’de geçiriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, hac farizası için kutsal topraklara gelen hacı adaylarının tamamı Mekke’ye ulaştı. Medine’den gelen hacı adaylarıyla birlikte yaklaşık 90 bin hacı adayı Mekke’ye geldi. Medine’den gelen hacı adayları umrelerini yapmalarının ardından Arafat öncesi vakitlerinin çoğunu Kabe’de geçiriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gelen hacı adaylarından yaklaşık 30 bini, önce Medine’de Hazreti Peygamber’i ziyaret ederek Mekke’ye gelirken, 30 binden fazla hacı adayı ise Cidde üzerinden direk Mekke’ye geldi. Direk Mekke’ye gelen hacı adayları Arafat’tan sonra hacı olup Medine’ye giderek Hz. Peygamber’i ziyaret edecek.

Arafat heyecanı

Hacı adaylarını yaklaşan Arefe gününde Arafat’a çıkacak olmanın heyecanı sardı. Günlerdir tespih çekip ibadet ve dualar eden hacı adayları 45 derece sıcaklıkta tavaf ediyor.

Kabe’ye giden otobüs seferleri iptal

Kabe’ye giden birçok otobüs seferi iptal edilirken, sefere devam eden 2 otobüse binmek isteyen hacı adayları kıyasıya mücadele verdi. Kimi hacı adayları ise ticari taksilere yöneldi. Taksi fiyatları artarken, Kabe yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Dönüşler 6 Eylül’de başlayacak

Kabe günün her saati dolup taşarken, Diyanet İşleri Organizasyonu ile kutsal topraklara giden hacıların dönüşleri ise 6 Eylül’de başlayacak. Arafat’tan sonra başlayacak dönüşler, Cidde ve Medine üzerinden yapılacak. Son kafile ise 28 Eylül’de yurda dönmüş olacak.

13 hacı adayı vefat ettiKutsal topraklarda hayatını kaybeden hacı adayı sayısı ise 13’ü buldu. Vefat eden hacı adaylarından 12’si Mekke’de, 1’i ise Medine’de hayatını kaybetti.

Bakmadan Geçme