Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Malatya'nın Kale, Darende ve Arguvan ilçelerinde anma etkinliği düzenlendi.

Kale ilçesindeki tören kaymakamlık ve belediye başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapan Uzman Jandarma Çavuş Şenol Şen, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu yaşadıklarını söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanı olduğu belirten Şen, "Bu zafer, milletimizin iman ve azminin metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. Temiz kanlarınız ile suladığınız ebedi istirahatiniz olan vatan topraklarında rahat uyuyun, emanetinizin bekçisiyiz." dedi.

Tören İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda, şiirlerin okunması, müzik dinletisi ve sine vizyon gösterisi ile sona etti.

Törene Kale Kaymakamı Mehmet Güder, Belediye Başkan Vekili Gaffar Altunok, askeri ve mülki erkan, dernek başkanları, şehit aileleri, gaziler ile öğrenciler katıldı.

- Darende

Darende'deki törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi'nde dua merasimi düzenlendi. İlçe Müftüsü Nurullah Birlik tarafından yaptırılan duanın ardından abide gezildi.

Meslek Teknik Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunması ve öğrenciler günün anlamına ilişkin şiir ve hazırladıkları gösteriler ile başladı.

Törende konuşma yapan Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni Zeynep Cici, Çanakkale'yi Çanakkale yapan, bitmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götürmek, işgalci askerlere karşı insanlık dersi veren kahraman Mehmetçik olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi'ni anlatan gösterimin ardından savaş sırasında askerlerin yemeklerdeki öğünler hakkında bir sunum yapıldı.

Törene, Kaymakam Enver Hakan Zengince, İlçe Garnizon Komutanı Murat Köse, İlçe Jandarma Komutan Vekili Özkan Topal, Cumhuriyet Savcısı Emine Örs, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Emniyet Müdürü Mehmet Yıldız, İlçe Milli eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurumların müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gazi ve şehit yakınları katıldı.

- Arguvan

Arguvan'da kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na ilçe Kaymakam Cuma Emeç, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş tarafında çelenk sunuldu.

Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'ndaki devam eden tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi'ni konu alan tiyatro gösterisi sahneledi.

Program sonunda Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmeni Ömer Akkoç tarafından "Neden Ağlıyorsun Çanakkale" şiiri seslendirildi.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Cumali Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Kamber Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay AK Parti İlçe Başkanı Kudret Kılınç, CHP İlçe Başkanı Ulaş Çopur ve vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme