ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasına tepkiler

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için "Kudüs için bir şey yap" etkinliği düzenledi.

Soykan Meydanı'nda düzenlenen program kapsamında oluşturulan stantlarda siyah kağıt üzerine beyaz kalemlerle yüzlerce vatandaş, ABD'nin Kudüs ile ilgili aldığı karara gösterdikleri tepkileri yazdı.

Yazılan mektuplar, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne gönderilmek üzere hazırlanan kutulara atıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi yönetimi adına konuşan Kerem Yıldırım, sol yanları olan Kudüs'ün hep acıyan yanları olduğunu söyledi.

Düşmanlarının güçlü olmasının kendilerinin dağınıklığından kaynaklandığını belirten Yıldırım, Müslüman aleminin kendisine bakması ve bir araya gelmesinin gerektiğini ifade etti.

Sadece ağlamakla bir yere varılamayacağını kaydeden Yıldırım, "Burada ki herkes, gelemeyenler de Kudüs'ü kendi evinden daha değerli biliyor. Yapılacak her iş, atılacak her adım Müslüman dünyası için çok kıymetlidir. Bugün burada organize edilen 'Kudüs için bir şey yap' kapsamında mektup gönderiyoruz. Bu mektupların hepsi birer ebabil taşı olacak inşallah. Bu da bizim niyetimize bağlı." diye konuştu.

Konuşmadan sonra Kudüs için okunan şiirlerin ardından program sona erdi.

Bakmadan Geçme