'Açık Kapı Milletin Kapısı' projesi

İçişleri Bakanlığı'nın vatandaş odaklı hizmetlerinden 'Açık Kapı Milletin Kapısı' projesi, Malatya'da uygulanmaya başlandı

İçişleri Bakanlığı'nın vatandaş odaklı hizmetlerinden "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi, Malatya'da uygulanmaya başlandı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı, etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek, sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini artırmak üzere, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi, Malatya Valilik binası zemin katta hizmete başladı.

Vali Ali Kaban'ın katılımıyla hizmete açılan "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesiyle kurulan birimde 2 personel bankoda, 3 personel ise içeri kısımda olmak üzere, 5 personel olarak görev yapacak.

Gerekli eğitimin verildiği personel, sorunları ve talepleri alma, ilgili birimlere iletme, sorunun çözümünün takibinin yapılması ve koordinasyonu sağlayacak.

Açık Kapı birimine başvurular hem yüz yüze 'Açık Kapı' personeli tarafından hem de İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yazılım sayesinde https://www.acikkapi.gov.tr üzerinden alınacak.

Verilen sorgulama numarası ile başvuru takibi de yapılabilecek.

Vatandaş, başvurusuyla ilgili başvurunun alındığına dair kısa mesajla bilgilendirilecek.

Bütün talep ve şikayetler proje yazılım sistemindeki havuzda toplanacak, elektronik yazılım altyapısı ile kurumlarda belirlenen irtibat görevlilerine iletilecek.

İlgili kurumlardan alınan cevaplar belirtilen sistem üzerinden "Açık Kapı"ya bildirilecek.

Sorumlu Vali yardımcısı onayından sonra "Açık Kapı" görevlileri tarafından alınan bu cevaplar (olumlu, olumsuz, kısmen olumlu-kısmen olumsuz) sisteme kayıt tarihinden 7 gün içinde başvuruların cevaplarının okunabileceği link ile beraber bir mesajla (SMS) vatandaşa bildirilecek.

Başvuran kişiler, isterlerse 'Açık Kapı'daki görevli personelinden başvuru sorgulama süreci ile ilgili bilgi de alabilecek.

İçişleri Bakanlığının Açık Kapı Projesi ile ilgili hazırladığı uygulama e-içişleri kapsamında açılan modüllerle, hem ilgili vali yardımcısı hem de vali tarafından takip edilebilecek.

Bakmadan Geçme