Adilcevaz'da ceviz hasadı başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asak, "İlimizde bu yıl yaklaşık 4 bin ton ceviz hasadından, 90 milyon lira gelir elde etmeyi bekliyoruz"

Adilcevaz ilçesinde ceviz hasadına başlandı.
Ceviz bahçelerini inceleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak, yaptığı açıklamada, bu yıl Bitlis ve ilçelerinde ceviz ağaçlarının çok ürün verdiğini söyledi.
Adilcevaz'da ceviz hasadının başladığını anlatan Asak, şöyle konuştu:
"Adilcevaz cevizi bir markadır. Bu markayı daha ileriye taşımak için yoğun çalışma yürütüyoruz. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile yaptığımız çalışma neticesinde 'Adilcevaz 13' ve 'Kazankaya' isimli Adilcevaz yöresine has cevizimizi tescilledik. İlimizde bu yıl yaklaşık 4 bin ton ceviz hasadından, 90 milyon lira gelir elde etmeyi bekliyoruz. Bu il ve ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır."

Aşılı Ceviz Serası Projesi
Müdürlük olarak 2017 ve 2018 yılında cevizle ilgili çok önemli projeleri hayata geçireceklerini belirten Asak, Adilcevaz cevizini yaygınlaştırmak adına 400 bin liraya mal olan Aşılı Ceviz Serası Projesi'nde çalışmaların tamamlandığını kaydetti.
Proje kapsamında sera kurulumunun başladığını anlatan Asak, 2018 yılında 2 bin dönüm alana ceviz bahçeleri kuracaklarını ifade etti.
Ceviz üreticilerinden Mehmet Akkoyun ise ilçede 1800-2000 rakımda yetiştirilen cevizlerin kilogramını 30-35 liradan sattıklarını söyledi.

Bakmadan Geçme