AFAD Başkanı Bilden, dünya medyasına 15 Temmuz'u anlattı

AFAD ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen programda 50 ülkeden 95 medya mensubu AFAD'ı ziyaret etti. AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden 15 Temmuz hain darbe girişiminin uluslararası...

AFAD ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen programda 50 ülkeden 95 medya mensubu AFAD’ı ziyaret etti. AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden 15 Temmuz hain darbe girişiminin uluslararası kamuoyuna medya mensupları sayesinde duyurulmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) faaliyetlerinin uluslararası kamuoyuna daha kapsamlı bir şekilde duyurulması için AFAD ve BYGEM’nin anlaşması kapsamında 50 ülkeden 95 medya mensubu AFAD’ı ziyaret etti ve AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden’den kurumun faaliyetleri hakkında, AFAD’ın yurt içi ve yurt dışında yaptığı yardımlar hakkında bilgi aldı. Ziyarette 15 Temmuz hain darbe girişimi, yıldönümünde yabancı medya mensupları aracılığıyla dünyaya hatırlatıldı.

AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, "Ziyaretinizin bizim için çok anlamlı bir tarihte gerçekleştiğini hatırlatmama lütfen izin verin. 1 sene önce devletimizin tüm kurumlarına ve ordumuza sızmış teröristler, asker üniforması giyerek darbe yapmaya kalkıştılar. Ama milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Emniyet Teşkilatımızla el ele vererek bu işgal girişimini bastırdı. 15 Temmuz darbe girişimi esnasında devam eden çatışmalarda 249 vatandaşımız katledildi. Binlercesi yaralandı. Aradan bir yıl geçmesine rağmen bu travmanın acısı hala taze, hala canlı. 15 Temmuz gecesi Türk medyası alnının akıyla sağlam bir demokrasi sınavı verdi. Cuntacılar tarafından basılan kanallarda görüntüler karartılmadı, yayınlar kesilmedi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün kalkışma girişimi bastırılana dek medyamız milletinin, devletinin yanında saf tuttu" diye konuştu.15 Temmuz darbe girişiminin uluslararası kamuoyuna duyurulmasının önemine vurgu yapan AFAD Başkanı Bilden, "FETÖ teröristleri insanlarımıza bomba yağdırdı. Üstlerinden tanklarla geçti. Halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanına suikast teşebbüsünde bulundu. Üzülerek takip ediyorum ki dünya Türkiye’nin 15 Temmuz da karşılaştığı yıkımı tam anlamıyla idrak edemiyor. Sizler daha iyi takdir edeceksiniz, gazeteciliğin birinci kuralı gerçeği olduğu gibi insanlara aktarmaktır. Ölüm yeterince gerçek değil midir? 249 vatandaşımız katledildi. Lütfen bunları halkınıza aktarın" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme