Ağbaba'dan Kurtuluş Kilisesi Malatya Temsilciliği'ne ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Malatya'da taşlı saldırı düzenlenen Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Temsilciliği'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da taşlı saldırıda bulunulan Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Temsilciliği'ni ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ağbaba'nın Malatya Paşaköşkü'nde faaliyet gösteren Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Temsilciliği'ne dün gerçekleştirilen taşlı saldırı nedeniyle ziyarette bulundu. 

Dernek yetkilisi Vedat Serin, Ağbaba'ya ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek dernek binasına daha önce de saldırı girişiminde bulunulduğunu anlattı.

Ağbaba da ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, Malatya'nın Zirve Yayınevi katliamıyla acı bir tecrübesi bulunduğunu anımsatarak şöyle konuştu:

"Bu tür saldırıların failleri güvenlik güçleri tarafından bir an önce bulunmalıdır. Burada arka arkaya yaşanan olayların faillerinin yakalanıp yargı önünde hesabının yapılması gerekiyor. Bu saldırılar cezasız kaldıkça farklı saldırılar devam edecektir. Geçtiğimiz yıllarda Adıyaman ve Çorum'da da işaretlemeler olmuştu, onlar da cezasız kalmıştı. Emniyet güçleri suçluyu bir an önce yakalayıp adli makamlara teslim etmelidir."  

Cemal Gürsel Mahallesi'nde de bir saldırı yaşandığını aktaran Ağbaba, şunları kaydetti: 

"Cemal Gürsel Mahallesi'nde 3 gün önce olan saldırı ve Paşaköşkü'ndeki saldırı bu mahallelerde yaşayan insanları sindirmeye yönelik hareketlerdir. Bu girişimi asla kabul etmiyoruz. Her iki saldırıyı da kınıyoruz. İnsanlar burada özgürce kendilerini ifade edebilmeli. Vali ve Emniyet Müdürü ile görüşüp bu olayın faillerinin hızlı bir şekilde bulunulması ve cezalandırılması konusunda gerekli girişimlerde bulunacağız. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." 

Bakmadan Geçme