Ağbaba,'Yakında Zarrab'ı Da Satarlarsa Şaşırmayın'

Partisinin Malatya Akçadağ İlçe Kongresi’nde konuşan Ağbaba, “Mecliste ‘Reza Zarrab , bakanların yarısının maaşını  veriyor, Eş Başbakan’ dedim. AKP Milletvekilleri üzerime yürüdü. Bu kişiyi yargının elinden alıp, kahraman yaptılar. Şimdi ABD’de yargılanıyor. Yakında onu da satarlarsa şaşırmayın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi  Akçadağ İlçe Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gündeme dair açıklamalarda bulundu. AKP’lilerin bir gün siyah dediğine bir gün beyaz dediklerini belirterek örneklerle AKP’nin yurt içi ve yurt dışındaki çarklarını sıraladı.

ARTIK ‘BEN SEÇİLİRİM’ DİYEMİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bugün Malatya’nın sulama sorunu gündemdeyse, ağaçların kesilmesi kamuoyunda bu kadar yankı bulmuşsa CHP örgütü sayesindedir.Sizlerin seçtiği milletvekili sayesindedir. 2011 den beri çalışıyoruz, çabalıyoruz ama hak ettiğimiz yerde değiliz. 2019 seçimleri gündemde. Artık AKP Genel başkanı da geçmiş dönemlerde olduğu gibi ‘Ben seçilirim’ diyemiyor. Yüzde 50 +1 almadan kimse Türkiye’yi yönetme görevi alamayacak.” İfadelerini kullandı.

ERDOĞAN KAYBEDECEK

Ağbaba; “Türkiye her türlü baskıya, her türlü devlet imkanına rağmen, kaymakamından, valisine, emniyet müdüründen, sağlık müdürüne, her türlü maddi imkan kullanılarak,  cumhurbaşkanının bütün olanakları kullanılarak bir referandum yapıldı. Günlük 30-40 kanalın Hayır’ı savunanları terörize etmeye çalıştığı bir ortamda ‘Hayır’ en az yüzde 50 linin üzerinde çıktı. 16 Nisan bu zihniyetteki insanların iktidardan gideceğini bizlere gösterdi. Kimi muhtarlara baskı yapıldı, kimi muhtarlara Cumhurbaşkanına saz verdirildi. Halkın iradesine ipotek konulmaya çalışıldı. Ama Akçadağ’da her şeye rağmen önemli bir ‘Hayır’ oyu çıktı. Türkiye’de her türlü baskıya rağmen yüzde 50 nin üzerinde Hayır oyu çıktı. Bilin ki 2019 da Recep Tayyip Erdoğan kaybedecek. Bütün anketler bunu gösteriyor.”dedi.

ANKETLER SONRASI ATATÜRK’ÜN ÖNÜNDE EĞİLDİLER

“Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak değeridir” diyerek konuşmasını sürdüren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “2011 den beri her fırsatta Atatürk’e laf söylüyorlar. ‘2 ayyaş’ dediler. ‘Ata’ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok’dediler.’Yunanistan’da doğmuş Türk değil’ dediler. Saraylarında ağırladıkları fesli  ‘Keşke Yunan kazansaydı da Atatürk kazanmasaydı’ dedi. Fesli soytarı Atatürk’ün annesinin  genelevde çalıştığını bile söyledi. Şimdi ne diyorlar ? 10 Kasımda ilk kez Atatürk ismini ağızlarına aldılar. Atatürk’ü sevdiklerinden değil, gördüler ki her türlü karalamaya rağmen, insanların kalbindeki Atatürk sevgisi çıkarılmıyor.Anketler sonucu Atatürk’ün önünde eğildiler. Birilerinin rehber edindiği ülke Suudi Arabistan.  Vahabi anlayışı. Kadınların araba kullanıp kullanmayacağı tartışılıyor. Beğenmedikleri Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kadınlarına 1934 yılında seçme seçilme hakkını vermiş. Bunu görmemek için kör olmak lazım. 2023 hedefleri Cumhuriyeti yıkmak.” şeklinde konuştu.

SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN İMZA ATTILAR

Ağbaba, “Esad’la tatil yaptılar, denize girdiler. Sonra Esad, Esed oldu. Şimdi tekrar Esad’la görüşebiliriz diyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, İran Devlet Başkanı Ruhani ve AKP genel başkanı  Erdoğan, Soçi’de  bir metin imzaladılar. O metin Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve Esad rejiminin garantisidir. Oysa  Suriye birbirine girdi. Türkiye’nin en önemli meselelerinden biri mülteci meselesi. 2 Buçuk milyon insan toprağından koparıldı.”dedi.

BU ADAMIN ÖZELLİĞİ NEDİR?

Ağbaba konuşmasının devamında ; “Bir taraftan ABD’ye meydan okumaya çalışıyor, diğer taraftan Amerikan sigara tekellerinin isteği ile yerli tütünü yasaklıyor. Önümüzdeki günlerde Reza Zarrab itirafçı olacak, onu da satacaklar. Cezaevinden çıktığında yandaş kanallarında Türk Bayrağı ile fon yapıp Reza Zarrab’ı konuşturdular. İki bakanın elinden ödül verdiler. Mecliste ‘Reza Zarrab Eş Başbakan, bakanların yarısının maaşını Zarrab veriyor’dedim. AKP Milletvekilleri üzerime yürüdü. Bu kişiyi mahkemelerden aldılar, kahraman yaptılar,şimdi Amerikalılar yargılıyor. Bu durumdan utanmak gerekiyor. Bu adamın özelliği nedir ki hırsızlık yaparken yakalayıp, savunuyorsun. Bir gün siyah dediklerine bir gün beyaz diyorlar. İran’la bir gün kötü bir gün iyi. Seçim zamanı Almanya, Hollanda ile kavga ediyor.Olan Türkiye’ye oluyor ” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme