Ağrı Dağı'nda terör operasyonu

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, bomba yapımında kullanılan bin 650 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi

Ağrı Dağı'nda, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bomba yapımında kullanılan bin 650 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 2 Kasım 2017 tarihinde, Ağrı Dağı'nda bomba yüklenen bir araçtaki teröristlerin güvenlik güçlerince dağın eteğindeki Hallaç köyü kırsalında sıkıştırılması sonrası aracın teröristlerce uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince çalışma başlatıldı.

Jandarma, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadan atlatılan bu olay sonrası teröristlerin Ağrı Dağı'nda kullanabileceği sığınak, barınak ve malzemelerin belirlenerek imha edilmesi amacıyla çalışmaları genişletti.

Bu çerçevede, söz konusu dağın Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Eliköy mevkisinde operasyon yapan jandarma, dere yatağında toprağa gömülü halde olan ve bomba yapımında kullanılan 50 kilogramlık 33 çuval amonyum nitratı ele geçirip imha etti.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da bir süre önce, jandarmanın yürüttüğü istihbarat çalışmaları neticesinde Ağrı Dağı'nda faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarının kısa zamanda bombalı araç eylemi gerçekleştireceklerinin belirlendiği aktarıldı.

- Bombalı araç eylemi başarısızlığa uğratılmıştı

Çalışmalar sonucu teröristlerin bomba yüklediği aracı boş bir arazide patlatmak zorunda kaldığı anlatılan açıklamada, böylece bombalı araç eyleminin başarısızlığa uğratılarak oluşacak vahim sonuçların önlendiği anımsatıldı.

Açıklamada, bu olay sonrası terör örgütüne yönelik planlı operasyon başlatıldığı belirtilerek, "Operasyon neticesinde, bugün Ağrı Dağı derinliklerindeki Eliköy mevkisinde bin 650 kilogram amonyum nitrat gübre ve 2 boş jelikan bidon ele geçirilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

Bölgedeki operasyonun sürdüğü kaydedildi.

Bakmadan Geçme