Ağrı'da mezarlıklarda kış hazırlığı 

Kışın en sert geçtiği illerden olan Ağrı'da, defin işlemlerinde sorun yaşanmaması amacıyla belediye görevlilerince yaklaşık 100 kişilik mezar açıldı.

Ağrı'da hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü kış mevsiminde, Ağrı Belediyesi ekipleri bu dönemde defin işlemlerinde yaşanabilecek olası sıkıntıların önüne geçmek için mezar açma çalışmalarına başlandı.

Ağrı Belediyesi Şehir Mezarlıkları Müdürü Ali Asker Bozan, yaptığı açıklamada, 23 yıldır aynı görevi yürüttüğünü belirterek, "Belediye bünyesinde 4 tane mezarlık vardır. Kış ayı boyunca kepçe ile açtığımız 150 mezarlık ile elle açtığımız 100'e yakın aile mezarlıkları açıyoruz. Şuan da belediye bünyesindeki 4 mezarlıkta 100'e yakın mezar açtık. Halkımızın mağdur olmaması için hizmet veriyoruz." ifadesini kullandı.

Hava sıcaklığı sıfırın altında 40 dereceye düştüğü anımsatan Bozan, şunları kaydetti:

"Kış ayında toprak 50-60 santim donuyor. Kepçe bile bazen mezar açmakta zorlanıyor. Böyle hazırlık yapıyoruz. Bu gelenek bütün doğu illerinde yapılır. Sonbahar'da hazırlık yapılır İlkbahar ayına kadar halka hizmet ediliyor. Halkımız bu durumdan çok memnun. Çünkü mezar hazır olmadığı zaman 4-5 saat uğraşılıyor. Ama mezarlık hazır olunca bir saatte defin ediliyor." 

Bakmadan Geçme