AK Parti'nin 16. kuruluş yıldönümü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Partinin 16. kuruluş yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamada, "AK Parti sayesinde, dünyanın acıyarak baktığı Türkiye bugün dünyaya parmakla gösterilecek bir ülke konumuna geldi'. dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Partinin 16. kuruluş yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamada, "AK Parti sayesinde, dünyanın acıyarak baktığı Türkiye bugün dünyaya parmakla gösterilecek bir ülke konumuna geldi” dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığında, AK Parti’nin 16. kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti’nin 16 yıl önce bir ‘Erdemliler hareketi’ olarak yola çıktığını ifade ederek, “AK Parti yola çıkarken o gün, Cumhurbaşkanımız ‘Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demişti. Ve Allah’a hamd olsun gerçekten de Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AK Parti kadroları Türkiye’ye her alanda çağ atlattı. Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerin kat ve kat fazlasını Allah’a hamd olsun AK Parti kadroları yaptı. İnşallah daha uzun yıllar Cenabı Allah bize bu ülkeye hizmet etmeyi nasip eder. Ben bu vesile ile bu kutlu davanın içerisinde bir nefer olmaktan da son derece gurur ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise AK Parti’nin 16 yıl içerisinde Türkiye’yi nereden nereye taşıdığının çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydederek, “Türkiye 16 yıl içerisinde çok büyüyen ve dikkat çeken bir ülke konumuna geldi. Şu an Ortadoğu kaos ve savaş içerisinde ama Türkiye hala dimdik ayakta. Sürekli büyüyen bir ekonomiye sahip. Bu AK Parti kadrolarının sayesindedir, bunun yanında halkımızın AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımıza inanması da çok büyük bir etkendir. AK Partinin anlayışında her şey halk içindir ve her şey halka dayanır. İnşallah hep beraber bu ülkeye daha güzel hizmetlerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin 16 sene boyunca vicdanı ve alnı ak bir şekilde milletle beraber yoluna devam ettiğini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Allah nasip ederse bundan sonra da devam edecek. 2002 öncesine kadar dünyanın acıyarak baktığı ve milletin geleceğe dair hiçbir umudunun olmadığı bir Türkiye vardı ama bugün ise Cumhurbaşkanlığımız önderliğindeki AK Parti Türkiye’yi dünyaya parmakla gösterilecek bir ülke konumuna getirmiştir. 2002 öncesi eski Türkiye’yi işgal eden statüko yönetimi yıkılmış AK Parti ile birlikte bu millet ülke yönetiminde kendisine yer edinmiştir. Biz AK Parti olarak 16 yıl boyunca 12 seçim geçirdik ve bütün seçimlerden milletimizin desteğiyle ve yüzümüzün akıyla çıktık. Milletimize binlerce kez şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

16 yıl içerisinde AK Parti’nin yapmış olduğu atılımların çok önemli olduğunu vurgulayan Çalık, “Ben bu atılımların milletimizde vücut bulduğunu çok net görüyorum ve bu vücut bulan hizmetlerin 12 seçim başarısıyla taçlandırıldığını düşünüyorum. Bu vesileyle 16 yıl boyunca partimizde görev yapmış herkese şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’ye 16 yıl içinde bu büyük hizmetleri yapan kadrolar olarak biz yine milletimizin emrindeyiz. Bizler 16 yılda her türlü engelleri aşarak milletimiz sayesinde buralara geldik. Parti kapatma davalarından, askeri ve sivil darbelere maruz kaldık. Ama Allah’a hamd olsun bütün engelleri aştık. Bundan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmadı ve olmayacak. Bu dünyada tarihimize ve medeniyetimize yakışır bir şekilde yer edinmek için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 16 yıldır durmadan emin adımlarla yolumuza ilerledik ve ilerlemeye devam edeceğiz. Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile beraber adımlarımızı her zamankinden daha güçlü ve daha çabuk atmak için yola çıktık. İnşallah ülkemizi hep beraber daha güzel günlere taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Çalık, toplantıda bir gazetecinin sorduğu soru üzerine son günlerde Malatya’da yaşanan sulama sıkıntısına da değinerek, “Şu anda dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesi kuraklık. Yani bu sadece Malatya’ya ait bir sorun değil, Dünyada ve Türkiye’de kuraklık sorunu var. Doğal koşullar ve hava şartlarının getirmiş olduğu bir kuraklığı yaşıyoruz ama buna rağmen biz Türkiye olarak önlemlerimizi aldık. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın bu konuda çok ciddi çalışmaları var. Şu anda Malatya’da da baraj çalışmaları yapıyoruz. Şu ana kadar Malatya’da 20’ye yakın baraj çalışması var. Kimisi bitme aşamasında, kimisi proje aşamasında. İnşallah sulama kanallarının tamamlanmasıyla beraber Malatya’nın su sorunu kalmayacak ve özellikle kapalı devre sistemine geçiş de kaçakların önlenmesi ve sulamada yaşanan krizlerin ortadan kaldırılmasına vesile olacak. Bunun yanında Çat Barajında su seviyesinin düşmesi şu anda yaşanılan kuraklığın en büyük sebebi ama bununla ilgili olarak da tedbirler alınıyor. Çat Barajı’nın dibinden sular alınarak sulama krizi yaşanılan yerlere suyunun verilmesi için tedbirler alınıyor. Veysel Eroğlu Bakanımız şu anda suyun başında kimse merak etmesin Malatya’da sulama ile ilgili yaşanan krizleri bertaraf edeceğiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme