Ankara'da Malatya rüzgarı esecek

Ankara'da gerçekleştirilecek Malatya Tanıtım günleri kapılarını 12 Ekim'de açacak. 4 gün sürecek olan etkinlikte Malatya her yönüyle tanıtılacak.12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Kültür A.Ş.'nin...

Ankara’da gerçekleştirilecek Malatya Tanıtım günleri kapılarını 12 Ekim’de açacak. 4 gün sürecek olan etkinlikte Malatya her yönüyle tanıtılacak.

12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde Kültür A.Ş.’nin organizesi ile gerçekleştirilecek olan Malatya Tanıtım günleri öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Malatya’yı tanıtmak ve kültürel değerleri yaşatmak adına dönem dönem farklı tanıtım toplantıları ve ekinlikleri düzenlediklerini belirterek “Bu yıl da 12-15 kim tarihleri arasında Ankara Kültür Merkezinde yine bir tanıtım toplantısıyla Malatyalı hemşerilerimizle beraber olacağız. Şuana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarımızdan gerek kurullarımız gerekse de Malatya ticaret firmalarımızla 50 civarında bir stant kurulumuz gerçekleşecek. Tabiki bu kapsamda özellikle Ankara’da bulunan hemşerilerimize katılım sağlamaları noktasında bir takım tanıtım çalışmaları yaptık” dedi.

Etkinlik öncesi Ankara’da duyuruların tamamlandığını belirten Akın, “Etkinliğimiz kapsamında gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediyelerimizin bir takım etkinlikleri de olacak. 12 Ekim 2017 Perşembe günü açılışımız 11.00’de olacak ve aynı gün akşam saat 19.00’da TRT araçta tüm Malatyalı hemşehrilerimizin katılacak, Malatya türkülerinin söyleneceği 2 saat süren bir etkinliği olacak. Cuma günü bütün Malatyalı bürokrasisini davet edeceğiz. Saat 12’de Hekimhan kültür etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. 13 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Arguvan türküleri, 17.00’de Kuluncak sahne etkinliği, 19.00’da ise büyükşehir yaptığı hava konseri olacak. Yaklaşık 4 gün boyunca dolu dolu bir Malatya tanıtım programını gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya’nın gelişmesi adına son yılarda ciddi mesafelerin kaydedildiğini belirterek “Kültür anlamında, değer anlamında gerçekten çok önemli yatırımlar yapıldı. Bu vesileyle geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz tanıtım günlerinin bir yenisini Ankara’da gerçekleştiriyoruz. Bir ilin bütün güzelliklerini ne kadar tanıtabiliyorsanız öncelikle onların baştan söylediğim gibi gezmeyi görmeye değecek alt yapının oluşturulması lazım. Eserlerin onarılmasında, insanların konaklaması, gezeceği alanlar, sosyal tesislere kadar bunların yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kentin en iyi şekilde tanıtılmasının gerektiğini vurgulayan Çakır, “Valimizin önderliğinde Büyükşehir Belediyesi olarak, Ankara tanıtım günlerini yapma kararı aldık. Hem valiliğimiz, büyükşehrimiz, belediyelerimiz, kaymakamlarımız vermiş olduğu destekler bütün odalarımız, yine birliklerimiz, STK’larımız ciddi manada destek veriyorlar” dedi.

Malatya Tanıtım Günlerinin her geçen yıl daha da önemli hale geldiğini ifade eden Çakır, “İlimizin yandan sanayi imkanlarını orada tanıtacağız. Yatırım imkanlarını, Organize Sanayi gibi imkanlarımızla tanıtacağız. Bir yandan kayısının tanıtılması imkanın orada sağlayacağız. Bir yandan da doğal güzelliklerin bütün ilçelerimizin yetiştirmiş olduğu ürünlere kadar orada tanıtma imkanı olacak. Bir yandan tarımı tanıtacağız bir yandan ilimizin sağlık da gelmiş olduğu noktayı tanıtacağız. Malatya’nın yemeğini tanıtacağız, kültürünü tanıtacağız, folklörünü tanıtacağız. Gezilebilecek mekanları tanıtacağız. Dolayısıyla inşallah dolu dolu bir tanıtımı geçirmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Malatya Valisi Ali Kaban’da tanıtım günlerinin önemine değinerek “Malatya’mız çok zengin bir tarihe, doğası ve çok zengin bir insan yapısıyla dikkat çekici bir hüviyete sahip. İşte biz bu dikkat çekici özellikleri bir şekilde Malatya dışındaki insanlara tanıtmak durumundayız” dedi. Organizasyonda emeği geçen Kültür A.Ş.’ye teşekkür eden Vali Kaban, “Bu işin başarıyla, verimli bir şekilde yürütülebilmesi açısından yapılması gereken her şeyi büyük bir gayretle, büyük bir çabayla bir noktaya getirmeye çalıştılar. Bu tip organizasyonlarda bir kısım hesap edilmedik, sonradan ortaya çıkan sıkıntılar da olabilir. Ben eminim ki o sıkıntılarda o an için üzerinde kafa yorulduğundan bir şekilde çözümlenecektir, inşallah da böyle bir sıkıntı çıkmamasını diliyoruz” diye konuştu.Kayısının tanıtımının da bu kapsamda büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren Kaban, “Bu tanıtımı yapabilmek adına bazı projeler de sunuluyor, ben de değerlendiriyorum. Yani bir koyup iki alabileceksem o işlere girmemiz gerekir. Bunları şunun için anlatıyorum. Yapılan faaliyetlerin geriye dönüp hakikaten yerinde midir, değil midir diye de incelettiriyoruz. Çünkü dönem dönem insanların ilgileriyle sizin yaptığınız faaliyetlerin etkileri değişiyor. Biz bunları göz önünde tutarak Büyükşehir Belediyemizle birlikte Malatya’yı sadece Türkiye’de değil, Dünyada da ürünleri tanıtmak, daha çok gelir getirebilmek için vilayetimize elimizden geleni yapmak durumundayız, yapılmaktadır ve inşallah da yapılacaktır” dedi.

Bakmadan Geçme