Anneler çocuklarıyla okuma yazma öğreniyor

Anneler çocuklarıyla okuma yazma öğreniyor.

Muş'ta bir okulda okuma yazma bilmeyen anneler, çocuklarıyla aynı sınıfta eğitim görüyor
Okul Müdürü Yıldız, "Eğitim kurumu olarak sadece öğrencilere değil, velilerimize de faydalı olmak istiyoruz. Annelere birinci kademe okuma yazma belgeleri de vereceğiz"

Muş İMKB İlkokulunca başlatılan, "Annemle öğreniyorum" projesi kapsamında  okuma yazma bilmeyen anneler, çocuklarıyla aynı sınıfta eğitim görüyor. 

Muş'ta öğretmenler tarafından yapılan ev ziyaretlerinde birçok annenin okuma yazma bilmediği tespit edildi.

Bunun üzerine okul idaresince başlatılan, "Annemle öğreniyorum" projesi kapsamında 80 öğrenci annesi, okuma yazma öğrenmek için müracaatta bulundu.

Okul Müdürü Kemal Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, annelerin proje kapsamında çocuklarıyla aynı sıralarda ders aldıklarını söyledi.

Projenin özellikle birinci sınıfa giden öğrencilerin annelerini kapsadığını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Eğitim kurumu olarak sadece öğrencilere değil, velilerimize de faydalı olmak istiyoruz. Annelere birinci kademe okuma yazma belgeleri de vereceğiz. Akşamları anne ve çocukları ödevlerini birlikte yapacaklar. Böylece annelerimizin okuma yazma öğrenmesini sağlayacağız. Haftada 3 gün annelere ders veriyoruz. Şu anda 21 kursiyerimiz var. Annelerimiz çok güzel bir başlangıç yaptı. Okuma yazma bilmeyen babaları da bekliyoruz."

Sınıf öğretmeni Ömer Sukenarı ise gönüllü 5 öğretmen ile okuma yazma bilmeyen annelere ders verdiklerini ifade etti. 

Okulda eğitim alan annelerden Aynur Kılavuz da okuma yazma bilmediği için özellikle hastanelerde sıkıntı yaşadığını anlatarak, "Artık okuma yazma öğrenmek, ödevlerini oğlumla birlikte yapmak istiyorum." dedi. 

Bakmadan Geçme