Antalya'daki yangında yüzlerce arı kovanı ve bir ev kül oldu

Antalya'nın Serik ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 100 dönümlük alan zarar gördü. Kontrol altına alınan yangında bir ev ve yüzlerce arı kovanı kül oldu.Edinilen bilgiye göre, Bucak köyü Kuşçalı mevkiinde saat 16.00 sırasında...

Antalya’nın Serik ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 100 dönümlük alan zarar gördü. Kontrol altına alınan yangında bir ev ve yüzlerce arı kovanı kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Bucak köyü Kuşçalı mevkiinde saat 16.00 sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yol kenarından başladığı tahmin edilen yangın havanın rüzgarlı ve kuru olması nedeniyle kısa sürede büyüdü. Köylerdeki vatandaşların haber vermesiyle bölgeye 2 yangın söndürme uçağı, 5 helikopter,35 arazöz, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, 4 iş makinesi sevk edildi. Ormanlık alanların içinde yerleşim yerlerinde bulunması nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Rüzgarın tersten esmesi nedeniyle yangın makilik ve ormanlık alanda etkili oldu. Alanın sarp kayalık olması nedeniyle yangına karadan güçlükle müdahale edildi. Alevlerin arasında kalan köylülerden Tevhik Vural’ın samanlığı ve bir evi yandı. Ahırdaki küçükbaş hayvanlar son anda tahliye edildi. Evlerin yakınında alevlere teslim olan kuru ot balyaları bir iş makinesi tarafından toprakla üzeri kapatıldı. Bucak Köyü’nün yeni ve tarihi mezarlığında yangında tahrip olurken, ağaçtan elektrik ve telefon direkleri de yandı. Köprü Çayı’nın yakın olması nedeniyle helikopterler çaydan aldıkları suları hemen alevlerin üzerine bıraktı. Bölgede çok sayıda arı kovanında yangından zarar gördü. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. 100 dönümlük alanda etkili olduğu tahmin edilen yangını soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangının elektrik tellerinden çıktığını söyleyen Tevfik Vural,“Bir kilometre ilerimizden başladı. Evimize kadar geldi. Şurada evim yandı. Diğer evlerin yanmamsı için mücadele ediyoruz” dedi.

“Küçükbaş hayvanlarını kurtardı”

Küçükbaş hayvanlarını yangından kurtaran Yeter Tanrıkulu, “Yangının mezarlığından yanında biranda gelmiş. Hayvanlarımız yanmaktan son anda kurtuldu. Onları kurtardık. Bir ev de yandı. Biz geç geldik pazardaydık. Bir geldik her yer yanmış” diye konuştu.

“Çok sayıda arı kovanı yandı” Arı kovanları yanan Zekeriya Okudan, “Yangın öğlende sonra karşıdan başladı. Kovanlarımızın yanına doğru yangın gelmiş. Arılarım yandı. Aşağıda eve yukarıda kovanlarım vardı yandı. Toplamda kaç tane yandığını bilmiyorum. Arkadaşlarımın kovanları da yandı. Cana gelmesin” dedi.

Bakmadan Geçme