Arslan ve Fakıbaba Kars'ta

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan,"Geleceğe hazırlık yaparken, ülkemizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirirken ne kadar fedakarlıklar yaptığınızı biliyoruz. Biz her zaman öğretmenlerimizin emrindeyiz ve öğretmenlerimizin, öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmeleri adına onlarla birlikteyiz''

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, "O kadar güzel bir mesleğiniz var ki. Öğretmek, eğitmek ne kadar hoş bir şey. İnanın biz çok büyük mesafeler kat ettik. Burada bunun en önemli mimarlarından bir tanesi siz çok değerli öğretmenlersiniz. Hepinizi yürekten kutluyorum. Sizlerle bu ülke çok daha iyi olacak"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ilişkin, "Geleceğe hazırlık yaparken, ülkemizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirirken ne kadar fedakarlıklar yaptığınızı biliyoruz. Biz her zaman öğretmenlerimizin emrindeyiz ve öğretmenlerimizin öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmeleri adına onlarla birlikteyiz." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kars Harakani Havalimanı'nda, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, il protokolü ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

 Karşılamanın ardından Alpaslan Anadolu Lisesi'ne geçen Arslan ve Fakıbaba, burada Kars İl Eğitim Tarihi Müzesi'nin açılışını yaparak, müzeyi gezdi.

Okuldaki toplantı salonunda öğretmenlerle bir araya gelen Arslan ve Fakıbaba, okuldaki öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerle ilgili çok şeyin söylenebileceğini ancak söylenecek en güzelin şeyin, Ulu Önder Atatürk’ün "geleceğin teminatı" dediği gençlerin her zaman öğretmenlerin elinde, onlarla birlikte yoğrulmaları ve böylece de geleceğe hazırlanmaları olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin köy, dağ, mezra demeden görev yaptıklarını aktaran Arslan, "Öğretmenlerimiz ülkemizin en ücra yerlerinde görev yapıyor ve gençlerimizi geleceğe hazırlıyor. Nitekim bu anlamda bizleri de bugüne hazırladılar." ifadesini kullandı.

"Öğretmenlerimi gördüğüm zaman adeta ilkokuldaki Ahmet gibi olurum, öyle ellerini öperim." diyen Arslan, şöyle devam etti:

"Hiç şüpheniz olmasın ki bugün yetiştirdiğiniz çocuklar, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız da sizin ellerinizden, aynı şefkatle, bugün öptükleri gibi gelecekte de öperler. Dolayısıyla her birinizi o öğretmenlerimizin yerine koyarak, ellerinizden öpüyoruz. Geleceğe hazırlık yaparken, ülkemizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirirken ne kadar fedakarlıklar yaptığınızı biliyoruz. Biz her zaman öğretmenlerimizin emrindeyiz ve öğretmenlerimizin öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmeleri adına onlarla birlikteyiz."

"Gelecek öğretmenlerin elinde"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da bütün öğretmenlerin özel günlerini yürekten kutladığını belirterek, onların Türkiye ve insanlık için önemli olduklarını vurguladı.

Fakıbaba, "Meslek hayatınız boyunca binlerce gencimizi ve geleceğimizi yetiştiriyorsunuz. Esasında gelecek öğretmenlerin elinde. Eğer biz burada oturuyorsak, bunu önce Allah'a sonra sizlere borçluyuz." dedi.

Gençliğinde öğretmen olmayı çok arzu ettiğini anlatan Fakıbaba, şunları söyledi:

"O kadar güzel bir mesleğiniz var ki. Öğretmek, eğitmek ne kadar hoş bir şey. İnanın biz çok büyük mesafeler katettik. Burada bunun en önemli mimarlarından bir tanesi siz çok değerli öğretmenlersiniz. Hepinizi yürekten kutluyorum. Sizlerle bu ülke çok daha iyi olacak. Buna inanıyorum."

Arslan ve Fakıbaba, okuldaki ziyaretinlerinin ardından Kars Valisi Doğan’ı makamında ziyaret etti. 

Bakmadan Geçme