ASP Van İl Müdürlüğü Gevaş'ta seminer düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürlüğü tarafından Gevaş ilçesinde seminer düzenlendi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürlüğünce Gevaş ilçesinde seminer düzenlendi. Seminere Gevaş...

Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürlüğü tarafından Gevaş ilçesinde seminer düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürlüğünce Gevaş ilçesinde seminer düzenlendi. Seminere Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, kamu kurum kuruşlarında görev yapan kurum amirleri ve muhtarlar katıldı. Seminerde Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Cemal Tarhan tarafından sosyal hizmet merkezi müdürlüklerinin hizmet modelleri, Aile Sosyal ve Destek Programının (ASDEP) tanıtımı, engelli evde bakım, sosyal ekonomik destek, şehit gazi iş ve işlemleri, doğum yardımı ve çocuk ihmal-istismarı ile ilgili bilgiler verildi.

Kurum amirleri ve muhtarlar eğitimin çok faydalı geçtiğini, bundan sonraki süreçte seminerde belirtilen engelli evde bakım, sosyal ekonomik destek, şehit gazi iş ve işlemleri, doğum yardımı ve ihmal istismar önleme noktasında daha fazla rol ve sorumluluk alacaklarını ifade etiler. Konunun hızlı bir şekilde Gevaş ölçeğinde değerlendirileceğini, bu kapsamda gerekli koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasını sağlayacaklarını belirten katılımcılar, bu hizmetlere ihtiyaç duyan vatandaşlara en hızlı şekilde hizmetin sunulması için Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile koordineli çalışacaklarını söylediler.

Bakmadan Geçme