Atatürk'ün Selamlara gelişinin 83.yılı anıldı

Atatürk'ün Düzce'ye gelişinin 83'üncü yılı Selamlar Köyü'nde törenle kutlandı. Atatürk'ün ismini verdiği köyde yapılan törenlerde çeşmeden akan ayran büyük ilgi gördü.18 Temmuz 1934'te Düzce'yi ziyareti sırasında yolu...

Atatürk’ün Düzce’ye gelişinin 83’üncü yılı Selamlar Köyü’nde törenle kutlandı. Atatürk’ün ismini verdiği köyde yapılan törenlerde çeşmeden akan ayran büyük ilgi gördü.

18 Temmuz 1934’te Düzce’yi ziyareti sırasında yolu üzerinde bulunan o zamanki adı İbrahimağa olan köye uğrayan ve köyün adını Selamlar olarak değişmesi emrini veren Atatürk’ün Selamlar Köyü’ne gelişinin 83. yılı kutlandı. Törenlere Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük, Gümüşova Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Çakır ve köylüler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlerde Düzce Belediyesi Mehter Takımı ve halk oyunları gösterisi yapıldı.

Gösterilerin ardından konuşma yapan Selamlar Köyü Muhtarı Sinan Çiftçi, selamlar köyünü tanıtarak, Atatürk’ün köylerine gelişini anlattı. Muhtar Çiftçi’nin ardından mikrofona gelen Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük ve Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı Atatürk’ün Düzce’ye ve Selamlar Köyüne gelmesini anlatarak törenlerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından minikler ve gençler kategorilerinde Atatürk Koşusu düzenlendi. Koşuda dereceye giren miniklere ve gençlere madalyaları verilirken koşuların birincilerine altın hediye edildi.Törenin sonunda ise protokol üyeleri Atatürk’ün eşyalarının ve fotoğraflarının sergilendiği Atatürk Müzesini gezdi. Törenler, köy çeşmesinden akan ayranın içilmesi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme