Ay ve yıldız düzeninde sergi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM), el sanatları sergisini ay ve yıldız düzeniyle oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bir alışveriş merkezinde açılan El Sanatları Sergisi, Zeytin Dalı Harekatı'na halkın desteğini ortaya koymak amacıyla ay ve yıldız düzeniyle oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, sergi açılışında yaptığı konuşmada, MABESEM'de kursiyerler ve hocalar tarafından yapılan çini, ahşap boyama, takı tasarım ve kabak süsleme gibi el sanatlarından oluşan serginin, Afrin'de görev yapan Mehmetçik'e destek amacıyla ay ve yıldız düzeniyle oluşturuldu belirtti. 

Sıra dışı bir dönemden geçildiğine işaret eden Turan, "Çok güçlü bir medeniyetin temsilcileriyiz. Malatya'da bu güçlü medeniyetin önemli bir parçası. Belediye olarak yüzlerce kurs açıyoruz, 5 bine yakın kursiyerimiz var. Kursiyerlerimiz çok güzel eserler ortaya koyuyorlar. Bu çalışmaları önemsiyoruz.  Allah'tan, Afrin’de mücadele eden güvenlik güçlerimize güç, kuvvet ve muzafferiyet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme