Aykut Kocaman: "Galibiyetten başka oyunda çok doğru ve güzel şeyler yoktu"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Şiddetle galibiyet ihtiyacı ve bu sonucu almanın getirdiği güzellikten başka oyunda çok doğru ve güzel şeyler yoktu" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Şiddetle galibiyet ihtiyacı ve bu sonucu almanın getirdiği güzellikten başka oyunda çok doğru ve güzel şeyler yoktu" dedi. Kocaman, karşılaşmanın gidişatına damga vuran olayın Ozan Tufan’ın golü olduğunu söyledi.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Şiddetle galibiyet ihtiyacı ve bu sonucu almanın getirdiği güzellikten başka oyunda çok doğru ve güzel şeyler yoktu" yorumunda bulundu. İlk 6 resmi maçın bir tarafıyla yakın hali olduğunu belirten Kocaman, "İhtiyaç duyduğumuz skorları elde edene kadar daha doğru oyun, elde ettikten sonra rakibin herhangi bir şekilde pozisyona girmesine gerek kalmadan eşitlik halini yakalanması. Zaten ondan sonra Gençlerbirliği doğal olarak oyunu, bizim dengemizi bozmak ve uzun toplar üzerine kurmaya çalıştı ve maçın içinde olmaya çalıştılar. Özellikle ikinci yarı rakip eksik kaldıktan sonraki süreç bizim işimize geldi. Yapmamız gereken pek çok şeyi yapamadık. Daha seri bir şekilde kenar, ortalarla rakibin üstüne gitmek zorundaydık. Pozisyon verdiğimiz söylenilemez ama son bir kaç maçtır üzerimizde gezinen gerilim hali çok net bir şekilde gözüktü ama bir şekilde de bitti. Tek güzel şey kazanma ihtiyacımızın olduğu gün kazanmaktı" şeklinde konuştu.

"Sıkıntılı süreç bir kaç zaman daha sürecek"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaman, "Golün ardından takımda görülen kenetlenme, bu golün dönüm noktası mı olduğu anlamına geliyor mu?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Maçın gidişatına damga vuran oydu aslında, gerilimden de kastım buydu, mutlak kazanma ihtiyacı ve istediğimiz sonuçları alamamanın verdiği kaygı ciddi bir gerilim oluyor. Ozan’ın attığı golden sonra takımın verdiği tepkiyi buna bağlıyorum. Bir geçiş dönemi olacak, sıkıntılı süreç bir kaç zaman daha sürecek, bu sıkıntılı süreçte Vardar’a elenmek benim düşüncemde yoktu. Bu manada takımın üzerinde büyük bir gerilim var. Biz bu takım değiliz. O görüntü de durumun dışa vuruşuydu."

Ozan Tufan hakkındaki eleştiriler

Ozan Tufan hakkındaki olumsuz eleştirilere ilişkin soruları yanıtlayan Kocaman, "Sadece Ozan için demiyorum ama Ozan’ın başta oluğu bir kaç oyuncu var ki, özellikle içeride oynadığımız maçlarda çok zor anlar geçiriyorlar ve herhangi bir şekilde hata yaptıkları zaman taraftarımız fazla tepki gösteriyor. Ancak hesaplaşma yeri saha olduğu zaman, hepimiz zarar görüyoruz. Bunu çevirmenin yolu, taraftarın beğenmese de oyuncunun yanında olduğunu hissettirmesi. Ozan konusunda geçen hafta taraftarın verdiği olumsuz tepkiye, mükemmel denilecek şekilde bir tepki vererek, sahada çok iyi bir performans verdi. Mücadeleden kaçmadı, geriye dönüp top kesmeye çalıştı, bu verilmesi gereken çok doğru bir tepkiydi. Benim bile beklemeyeceğim kadar olumlu tepkilerdi. Ayrıca Ozan ülkemizdeki iki yönlü orta saha oyunlarından birisi, ancak bunları sergileyecek ortamı bulduğunu söylemek mümkün değil. Umarım bu dönüşümü sağlar. Ben doğru yürüdüğünü bildiğim bütün oyunculara onların verimliliklerini arttırmak adına elimden geleni yaparım" dedi.

"Herkes kendi layığını bulur"

Futbol programlarına kendisi hakkındaki olumsuz yorumlara ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaman, "Azgın azınlık var evet, bu performans işi ve bu işin içinde olan herkes için geçerli. Bekliyorlar ama maalesef yanılacaklar, çünkü bu takım ilerleyen zamanlarda daha fazla doğru yapacak. Bildiğimden ve futbol adına doğrudan asla vazgeçmedim. Art niyetlere devam etsinler, herkes kendi layığını yapar. Ben oyunun doğrularından yana devam edeceğim. Pek çok şeyi de değiştirmem gerektiğini biliyorum" şeklinde konuştu.

Josef de Souza’ya gelen teklif ve gitme durumu hakkında da bilgi veren Kocaman, "Ciddi bir teklif var, kendisi de olumlu görüş bildirdi ama net bir şey yok henüz. Şartlar uyuşursa benim buna karşı çıkmamın bir anlamı yok" dedi.

Bakmadan Geçme