Bakan Tüfenkci, Japonya Ankara Büyükelçisi Miyajima'yı kabul etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Japonya Ankara Büyükelçisi AkioMiyajima'yımakamında kabul etti.
Türkiye ile Japonya arasında Serbest Ticaret Anlaşması tesis edilmesine yönelik müzakere sürecinin 2014 yılında başladığını ve halen devam ettiğini belirten Bakan Tüfenkci, söz konusu anlaşmanın Menşe Kuralları ve Ticaretin Kolaylaştırılması müzakerelerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yürütüldüğünü bildirdi.

Bakan Tüfenkci, anlaşmanın imzalanması ile birlikte gümrük idareleri arasında güvenli ve hızlı bilgi paylaşımınınkolaylaşarak gümrük İdareleri arasında etkin iletişim kanallarının tesis edileceğini vurguladı. 
Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulamasına da değinen Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulamasının tüm faydalarından azami istifade edilebilmesinin önünü açan unsur; güvenilir firmalara gümrük işlemlerinde birtakım kolaylık ve imtiyazlar tanıyan bir ülkedeki Gümrük özel sektör ortaklığının, bir başka Gümrük İdaresi tarafından da kabul edilmesine imkân sağlayan Karşılıklı Tanıma Düzenlemesidir. Bakanlık olarak ilk Karşılıklı Tanıma Düzenlemesini Kore Cumhuriyeti ile 9 Haziran 2014’te imzaladık. Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsünün Karşılıklı Tanınmasına ilişkin uluslararası alanda işbirliğimiz diğer ülkelerle devam etmektedir. Bu çerçevede, Bakanlık olarak Japonya ile bu alanda işbirliği yapmak istediğimizi ifade etmek istiyorum."

Büyükelçi Miyajima: Serbest Ticaret Anlaşması umarım en kısa zamanda tamamlanacak
Japonya Ankara Büyükelçisi AkioMiyajima ise, Haziran ayı sonunda yapılacak olan Dünya Gümrük Örgütü Genel Sekreterliği seçimlerinde yeniden aday olan Kunio Mikuriya için destek istediklerini dile getirdi.

Büyükelçi Miyajima konuşmasını şöyle sürdürdü:"Şubat ayında Japonya’dan Türkiye’ye gelecek olan 50 kişilik müzakere grubu ile Serbest Ticaret Anlaşmasının 8. Tur görüşmeleri yapılacak ve umarım en kısa zamanda çalışmalar tamamlanacak. Ve yine Japonya tarafından çok önemsenen Fikri ve Sinai Haklar konusunda 13-16 Şubat tarihleri arasında ülkemizde yapılacak organizasyona fikir çalışmalarımıza katkı sunmaları için Bakanlığınızdan iki kişiyi davet ediyoruz"

Bakmadan Geçme