Bakan Tüfenkçi, ''Önce cevabı Kılıçdaroğlu, milletvekillerine versin''

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Yurt içinde inlerine girdik Afrin'de giriyoruz, Münbiç'te de gireceğiz Allah'ın izniyle"

"Bugün PKK, PYD veya YPG'nin terör örgütü olduğundan şüphe eden CHP'nin eski genel başkan yardımcısı, milletvekili Sayın Böke, sorsun genel başkanlarına, Kılıçdaroğlu'na PYD terör örgütü mü, değil mi? Önce cevabı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi milletvekillerine versin. Millet ne olduğunu, onların kim olduğunu, arkalarında kimler olduğunu çok iyi biliyor"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Yurt içinde inlerine girdik Afrin'de giriyoruz, Münbiç'te de gireceğiz Allah'ın izniyle." dedi.

Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanlığınca Nikah Sarayı'nda düzenlenen vefa yemeğinde, programa katılan tüm partililere teşekkür etti.

Malatya'nın AK Parti ile kendi kaderini eşitlediğini belirterek, kentin Türkiye'nin omurga illerinden biri olduğunu söyledi.

Partilerinin kurulduğu günden bugüne kadar deyim yerindeyse "şeytan taşlamaktan kabeyi ziyaret edemediğini" dile getiren Tüfenkci, bir yandan önlerine çıkan engelleri ortadan kaldırırken bir yandan da insanların refah düzeyini artırmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Tüfenkci, parti olarak ne zaman başları dara düşse millete gitmekten çekinmediklerini çünkü milletin içinden çıkan kadrolara sahip olduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Tek bir amacımız var o da bu millete hizmet etmek. Çünkü bu millet gerçekten asil ve necip bir millet. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de bu millet bize sahip çıktı ve o hainlere geçit vermedi. Yine bu millet o hainlerden hesap soruyor, sormaya da devam edecek. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler başarılı olamayınca bir yandan FETÖ'yü bir yandan PKK'yı bir yandan DEAŞ'ı bir yandan da DHKP-C'yi devreye soktular. Ama Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 'Alayınız, topunuz gelin, inlerine gireceğiz' dedi ve inlerine girildi. Yurt içinde inlerine girdik Afrin'de giriyoruz, Münbiç'te de gireceğiz Allah'ın izniyle. Bundan sonra Türkiye'ye karşı hesabı olanların, Türkiye'ye karşı operasyon yapmak isteyenlerin bir kez daha düşünmeleri lazım. Bir kez düşünmeleri de yetmez iki kere düşünmeleri lazım."

"Önce cevabı Kılıçdaroğlu, milletvekillerine versin"

Konuşmasında ana muhalefet partisini de eleştiren Bülent Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bugün PKK, PYD veya YPG'nin terör örgütün olduğundan şüphe eden CHP'nin eski genel başkan yardımcısı, milletvekili Sayın Böke, sorsun genel başkanlarına, Kılıçdaroğlu'na PYD terör örgütü mü, değil mi? Önce cevabı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi milletvekillerine versin. Millet ne olduğunu, onların kim olduğunu, arkalarında kimler olduğunu çok iyi biliyor. Eğer cevabını Kemal Kılıçdaroğlu'ndan alamıyorsa gelsin Malatyalı hemşehrilerimden alsın. Çünkü Malatyalı hemşehrilerim o terör örgütünü gözlerinden, ayak izlerinden, zihinlerinden tanıyor. Onların nasıl vatan haini olduğunu, millet düşmanı olduğunu, Diyarbakır'daki Ayla bebeği, Ayşe bebeği öldürdüklerinden dolayı tanıyor. Onlar kadınları, kızları, sivilleri, köyleri katlederken bıraktıkları ayak izlerinden tanıyorlar. Daha bunlardan sen tanıyamadıysan, Genel Başkanı'nın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na git, sor bakalım o örgütler terör örgütü mü değil mi? Doğrusu onun da kafası karışık, o da bir geliyor, bir gidiyor. Bilmiyorum sana ne cevap verir, en son kararı ne onu söylesin de bütün kamuoyu duysun."

Bakan Tüfenkci, gerek Malatya'yı gerekse Türkiye'yi büyütme noktasında her alanda büyük başarılara imza attıklarına dikkati çekerek, eserleriyle övünmeye devam edeceklerini vurguladı.

Toplumun her kesimine hizmet götürdüklerini aktaran Tüfenkci, bakamayacakları yüz, sıkamayacakları el bulunmadığını bunu Malatya'nın her bir karışında rahatlıkla ifade edebildiklerini dile getirdi.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve çok sayıda partili katıldı.

Bakmadan Geçme