Baş Vurmayanın Parası Yanacak!

Emekli İkramiyelerinde Başvuru Tarihini Sakın Kaçırmayın Memur emeklileri ikramiye farklarını almaya başladı.

Memur emeklileri ikramiye farklarını almaya başladı. Ancak ikramiye farkları için 29 Ocak 2018 tarihine kadar SGK’ya başvurulması gerekiyor.

Memur emeklilerine ikramiye farklarının ödenmesiyle ilgili düzenleme geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Hizmet yılı 30 yılın üzerinde olan memur emeklileri  emekli ikramiyesini ancak 30 yıl üzerinden almaya başladı.

Memur emeklileri ikramiye farklarını almaya başladı. Ancak ikramiye farkını alabilmesi için hak düşürücü süre var. Yani ikramiye farklarını alabilmeleri için 29 Ocak 2018 tarihine kadar SGK’ya başvurmaları gerekiyor. Bu tarihten sonra ikramiye farkını hak etmiş olsalar bile ödeme yapılmayacak.  7 Ocak 2015’ten önce emekli olmuş ve hizmet yılı 30 yılın üzerinde olmasına rağmen emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden almış memur emeklilerine ikramiye farkları ödenmeye başladı.

İkramiye farklarının ödenmesini hak etmiş olan kişilerin SGK’ya başvuru yapması gerekiyor. Yapılan bu başvurular sonrasında ikramiye farkları hesaplanıyor ve bu hak etmiş kişilere yada hak sahiplerine ikramiye farkları ödeniyor. Böylece yalnızca memur emeklileri değil, memur emeklisi olup da hayatını kaybeden kişilerin geride kalan hak sahipleri de ikramiye farkı alabiliyor. Akşam Gazetesi’nin haberine göre, hizmet yılı 30 yılın üzerinde olup emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden alan ve bu konuyla ilgili daha önce SGK’ya başvuru yapmayan kişilerin ikramiye farklarının ödenmesi için SGK’ya başvuru yapmaları gerekiyor. Eğer daha önce dilekçeyle SGK’ya başvuran ve dava açmayan kişilerin tekrar SGK’ya başvuru yapması gerekmiyor.

Ödeme Ne Zaman Yapılıyor?

İkramiye farkları ödenmeye başladı. Başvuru yapan kişilerin ikramiye farkları eğer 7.500 TL’nin üzerinde ise 7.500 TL’si başvurudan itibaren 3 ay içerisinde, geri kalan tutarı ise faiziyle birlikte bir yıl sonraki yılın ayni ayında ödeniyor. İkramiye farklarının ne kadar olacağı memurun ne zaman emekli olduğuna, kademe ve derecesine, makam yada görev tazminatı olup olmadığına bağlı olarak değişmektedir. Eğer hizmet yılı 30 yılın üzeri ve daha fazlaysa emeklilik tarihi 7 Ocak 2015 tarihine ne kadar yakınsa ikramiye farkı da o kadar yüksek oluyor. İkramiye farkının  Emekli olunan yıl kadar hizmet yılı da belirleyici faktörlerden biridir. Bunun yanında ikramiye farklarına faiz işletilmiyor. Emeklilik tarihindeki kurallara göre hesaplanan ikramiye o tarihten bugüne kadar geçen süre için faiz işletilmeksizin ödemesi yapılıyor.

Sadece Anaysa Mahkemesi’nin ilgili maddeyi iptal etmesi sonrası konuyla ilgili olarak SGK’ya başvuran ve alınan cevap sonrasında dava açan kişiler için faiz işletilmesi söz konusu.

http://www.bolgegazetesi.com/basvurmayanin-parasi-yanacak-34079

Bakmadan Geçme