Basın konferansı düzenlendi

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Ne kadar donanımlı olursanız, o kadar aranır olursunuz.

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, "Ne kadar donanımlı olursanız, o kadar aranır olursunuz. Basında iş bulabilmeniz için kendinizi geliştirin” diyerek, “Yatım katım olsun derseniz basın mesleğinden vazgeçin” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, “Yerel basın ve gazetecilik tecrübeleri ” konulu konferans düzenlendi. İletişim Fakültesi’nin organizesi ile Hoca Ahmet Yesevi Salonu’nda, gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Barış Yılmaz, bu tür konferanslar ile gazetecilik mesleğini uzun süre yapmış duayenler ile öğrencileri bir araya getirdiklerini ifade ederek “Yerel basın ne kadar güçlü olursa demokrasi de o kadar güçlüdür” şeklinde konuştu. Yılmaz’dan sonra konferansı için kürsüye gelen Nihat Abacı, şube müdürlüğünü yaptığı Basın İlan Kurumu hakkında da bilgi aktararak, BİK’in amacının Anadolu basınının gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Abacı, 41 ilde BİK’in şubesinin bulunduğunu, diğer 40 il’de ise valiliklerin bu görevi yürüttüğünü hatırlattı. BİK olarak, KOSGEB, İş-Kur ve kalkınma ajansları aracılığıyla gazetelere destek olduklarını ve eğitimler sunduklarını kaydeden Abacı, BİK’in gazeteci derneklerine yılda bir kez karşılıksız para yardımı, faizsiz kredi, muhtaçlık ve ölüm yardımı da yaptığını aktardı.

"BİK, yerel basının standartlarını yükseltiyor"

Basın İlan Kurumunun sunduğu hizmetlerle yerel basının standartlarını yükseltmeyi gaye edindiğini söyleyen Abacı, basın camiasında birlik ve beraberliğin önemini de vurguladı.

Konuşmasında çeyrek asırlık gazetecilik deneyimini de öğrencilerle paylaşan Abacı, Malatya yerel basını hakkında da bilgiler verdi. Abacı, "Ne kadar donanımlı olursanız, o kadar aranır olursunuz. Basında iş bulabilmeniz için kendinizi geliştirin” diyerek, “Yatım katım olsun derseniz basın mesleğinden vazgeçin” ifadelerini kullandı. Abacı, öğrencilere İngilizce öğrenmelerini tavsiye ederken Anadolu’da çalışan basın mensuplarının zorluklarından da söz etti. Abacı, “Genelde asgari ücretle çalışırlar. Belki yazı işleri veya genel yayın müdürü olanlar biraz yüksek alır. İstanbul gibi büyük şehirde çalışıp, meslekte müdürlük seviyesine gelenler yüksek alabilir” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Abacı’ya günün anısına plaket takdim etti.

Bakmadan Geçme