Başkan Akgün'den 29 Ekim Mesajı

EKG Derneği Başkanı Metin AKGÜN, 29 Ekim, Cumhuriyetin Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

EKG Derneği Başkanı M. AKGÜN, yayınladığı basın açıklamasında; "Bugün 29 Ekim, “Cumhuriyetin” Mana Derinliğini Anlamak Gerek" dedi…
Bugün 29 Ekim, “Cumhuriyetin” Mana Derinliğini Anlamak Gerek…
Tarihi geçmişimize baktığımız zaman, emsali görülmemiş zaferleri ve tarihimizin mutlu olaylarını görür, hatıralarımızı tazeleri iftihar ederiz...
Milletçe övünmekte son derece haklıyız, çünkü böyle engin bir tarih başka hiçbir millette yoktur.
Bugün; yok olmanın eşiğinde verdiği varoluş mücadelesiyle, imkânsız başarılmış, hürriyet ve istiklaline kavuşarak, mazlum milletlere bayrak olduğumuz bir gündür.
Bugün de mazlum ve mağdur milletlerin hakkını savunma hedefinde verdiği mücadeleyle, gönülleri kazandığımızın idrakindeyiz…
29 Ekim 1923, verdiği kurtuluş savaşıyla ulaştığı hürriyet ve istiklalin,  taçlandırılmasının, Cumhuriyetin ilan edilmesinin 94. Yıldönümünümdür.
Millet olarak 29 Ekim 1923’te ilan edilen cumhuriyet, bizler için bütünleşmenin, kaynaşmanın ve imkânların birleştirilmesi ile ortaya koyulan başarının bir ifadesidir.
Cumhuriyet; milletin irade ve yetkisini tam olarak kullandığı, seçtiği temsilcileri ile hâkimiyetini tam olarak ifade ettiği ve bütün bunları yaparken de diğer hak ve hürriyetlere ruhsat verdiği bir yönetim şeklidir.
Cumhuriyet yönetiminde en önemli özellik, istişarenin varoluşudur. Resulullah’ın (s.a.v.) her işinde istişareyi gözettiği, çoğu zaman ashabı ile görüş alış verişinde bulunduğu uygulamalarıyla sabittir.
Allah’ın (c.c.);  Al-i İmran (3/159) suresinde; “İş konusunda onlara danış. Fakat karar verdin mi Allah’a güven. Doğrusu Allah (cc) kendine güvenenleri sever.” Şura (42/38) suresinde de; ‘‘Onların işleri istişare iledir” buyurması dikkate değer…
Çoğunluğun aldığı kararın milli iradeyi temsil etme esasına dayanan ve insanın kendisini yönetebilmesi imkânını sağlayan CUMHURİYET, ecdadın bedelini canıyla ödediği bir emanettir.
15 Temmuzda; bu mesuliyetin farkındalığı ile, Cumhuriyeti, Demokrasiyi muhafaza ve müdafaa sürecinde gereğini tereddüt etmeden, gözünü kırpmadan yaşayan, bu yolda hakka yürümede tereddüt etmeyen, bu kutsal davada hakka yürüyen aziz milletimizin bağrından çıkan aziz şehitlerimiz ve şanlı gazilerimiz yarına umutla bakmamızın teminatıdır.
Bize verilen mesaj ise, bedeli can ile ödenen, küresel eşkıyaların hedefinde bu kutsal emanetin, yarınlarda da aynı hassasiyetle korunacağının gönül rahatlığıdır...
Bu farkındalık içerisinde, bizlere düşen; bizlere armağan edilen ve aynı zamanda emanet bırakılan  bu cennet vatanı, milli duygularımızı tazeleyerek korumaya devam etmek, istiklal ve hürriyet bayrağını gönderde tutmaktır.
Şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu adına, Cumhuriyetimizin 94. yılını kutlarken, vatanımız ve kutsal değerlerimiz uğruna canlarını feda ederek, bu cennet vatanımızı canları, kanları ve malları ile bizlere emanet eden, Rahmet-i Rahman’a kavuşan;  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, bağımsızlığımızı birlik ve beraberliğimizi daim kılmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Metin AKGÜN
Maarif Müfettişi
Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
 

Bakmadan Geçme