Başkan Altunkaya, 28 Şubat Açıklaması

Malatya Yeşilyurt merkez ilçe Başkanı Ercan Altunkaya,28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Başkan Altunkaya  yaptığı açıklamada;Muhsin Yazıcıoğlu gibi bir değerin yetişmesi on yıllar alıyor.
Unutulmaması gerekir ki Türkiye “adam gibi adam”ını kaybetti.
Rahmetli Muhsin Baskanin 28 Şubat sürecindeki tavrı, inanın her babayiğitin kaldırabileceği ve bu şekilde dik durabileceği bir dönem değildi.
O gelen onlarca teklifi elinin tersiyle itip, tehditlere de boyun eğmeyerek, Meclis kürsüsünden söylediği gibi “Müslümanların iktidar olmasını” sağladı.Ülkemiz Muhsin Başkan ’in nasıl bir “adam” olduğunu 
dönemin kudretli paşası Çevik Bir ile arasında geçen bir mesajlaşma ile tanıdı once; kendi yorumu ile anlatmak gerekirse aynen şöyle diyordu “28 Şubat sürecinin en haraketli olduğu dönemde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen bir etkinliğe kaldım. Salona girdiğimde davetliler arasında yer alan Çevik Bir’i de gördüm.
Protokoldeki yerimi aldığımda birisi yanıma yaklaştı ve ‘bu notu size paşam gönderdi’ diyerek bir kağıt uzattı.
Kağıdın üzerinde ‘Türkiye’nin İran olmasına asla izin vermeyeceğiz?’ yazıyordu.
Hemen cebimden kalemi çıkarttım.
O notun altına aynen şunu yazdım:‘Biz de Türkiye’nin Suriye olmasına izin vermeyeceğiz.’
Kağıdı bir arkadaşımla tekrar Çevik Bir’e gönderdim.”
Çevik Bir ve Muhsin Yazıcıoğlu arasındaki İran-Suriye “atışması” ne anlama geliyordu.
28 Şubat sürecinin kudretli paşası Çevik Bir, Refahyol iktidarını 7 milletvekiliyle ayakta tutan BBP Genel Başkanı’na “irtica” içerikli bir mesaj yolluyor, tabiri caizse ‘ayağını denk almasını” söylüyordu. Muhsin Baskan ise Türkiye’nin Suriye’deki Baascı rejim gibi bir baskı rejimiyle (ki o dönemde Suriye’de daha baskın bir yönetim vardı) idare edilmesine izin vermeyeceklerini, dolayısıyla darbelere direneceğini söylüyor ve meydan okuyordu
Hem de kime gönderiyordu bu mesajı? Bizzat postmodern darbenin komutanı olan Çevik Bir’e.
Sözkonusu mesajın anlamı şudur, “siz darbe yapabilirsiniz, ama bizler de bu darbeye direneceğiz.
Halkımızın baskıcı bir rejimle ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.”
Sadece bu söz bile ölümünün ardından bir değil, onlarca kapağın Muhsin Baskan a ayrılmasına yeter de artar bile.
İşte Muhsin Baskan böyle bir adamdı.
O dönemde istese çok rahat bir şekilde kendisi de dahil bir iki arkadaşı bakanlık koltuğuna oturabilir, bürokraside istediği makama dava arkadaşlarını yerleştirebilirdi.
Ama o “Müslümanların iktidarı”na karşılıksız destek verdi.
Vel hasili 28 subat ta postmodern darbeye " Namlusunu millete dondermis tanka selam durmam" diyerek hem o gun darbecilere karsi direndi hemde suspus olan bugunun siyasetcilerine ders verirken darbecilerden korkmadigini gosteriyor darbeler ulkemizin kaderi degil derkende 15 temmuzda millet olarak gosterdigimiz direncin tohumunu anadoluya atmis oluyordu. Cografyamizda yalnizlastirildigimiz su gunlerde Muhsin baskana ne denli ihtiyac oldugu ortadadir. Biz onun yetistirdigi Alperenler olarak o Muhsini durus un ayak izlerine sn genel baskanimiz Mustafa Destici bey ile birlikte basmaya calisip Hakimiyet ALLAH in irade milletin demeye ve bu yolda gerekirse canimizi vermeye hazir oldugumuz u tum dunyaya ilan ediyoruz.28 subat postmodern darbesinin seneyi devriyesinde basta sehit liderimiz Muhsin baskani, yol arkadaslarini ve 12 eylul darbesinde aziz Türk milletine kurban verdiğimiz 5000 şehidimiz rahmetle ve şükranla anıyorum’’dedi.

BBP MALATYA YEŞİLYURT MERKEZ İLÇE BAŞKANI
ERCAN ALTUNKAYA

Bakmadan Geçme