Başkan Asya, muhtarlarla buluştu

Başkan Asya, muhtarlarla buluştu

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, merkeze bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Muş Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Asya, aylık muhtarlar toplantısı kapsamında 12 mahalle muhtarıyla görüştü.

Ortak akıl ve birlikte yönetim ile ideal bir şehrin inşasını gerçekleştirebileceklerini ifaden eden Başkan Asya, bu anlayışı bugüne kadar sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Bugüne kadar paylaştıkları bir çok projeyi hayata geçirdiklerini ve kalan kısmının da devam ettiğini vurgulayan Asya, şunları kaydetti:

"Muhtarlarımız da bizim gibi vatandaşların tercihi ile görev üstlenmiş seçilmişlerdir. Onlar da kendi bölgelerinde yapılan veya yapılması gereken hizmetlerle ilgili halka karşı sorumludurlar. Vatandaşların kamu kurumlarla arasındaki bağı kuran muhtarlarımız ile bu kadim şehre gerekli hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Yaklaşık iki yıldır yapımı devam eden 'Karni Deresi' projesi tamamlandı. Atıl durumdaki bir alandan vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği bir projeyi hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz. 100 bin metrekare alan üzerine kurduğumuz yeşil alanı en ince ayrıntılarını göz önünde bulundurarak tasarladık. İnşallah Yeşilyurt Mahallesi'nde Kültür Park Projesi, Karşıyaka'da 2023 Hatıra Ormanı ve Eski Devlet Hastanesi yerleşkesinin yerine yapacağımız Kent Meydanı projesi ile yeşil alan kapasitesini arttırmaya devam edeceğiz."

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve Yıldızlı Han'ın aslına uygun restore edilmesi için başlattıkları çalışmada sona geldiklerini kaydeden Asya, tarihi hanın restorasyonu için ihale yaparak yüklenici firmaya yer teslimi yaptıklarını, en kısa sürede yapımına başlanacağını aktardı.

Bakmadan Geçme