• Haberler
  • Genel
  • Başkan Cömertoğlu Anma  Ve Miraç Kandili Mesajı

Başkan Cömertoğlu Anma  Ve Miraç Kandili Mesajı

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Elbistan ve Pazarcık merkezli 6 Şubat Depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla bir anma ve Miraç Kandili mesajı yayınladı.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Elbistan ve Pazarcık merkezli 6 Şubat Depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla bir anma ve Miraç Kandili mesajı yayınladı.Başkan Cömertoğlu anma mesajında şu ifadelere yer verdi:
Milletçe en kara gecelerimizden birini yaşadığımız, derin bir şekilde sarsıldığımız ve acı kayıplar verdiğimiz 6 Şubat Depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti.
6 Şubat Depremleri, ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini çok acı bir şekilde hatırlatmıştır. Meydana gelen depremler, ülkemizde yaşanan afetlerin ilki değildi ve sonuncusu da olmayacak. Aradan geçen zaman içerisinde yaşanan farklı ölçekli depremler bunu açık bir şekilde göstermektedir.
Depremler sonuçları itibariyle büyük afetlerdir. Ancak gerekli önlemler alınırsa yaşanan kayıpların önüne geçilebilir. 
Aktif fay hatları üzerinde yer alan ülkemiz de her bakımdan olası depremlere karşı hazırlıklı olmalıdır. Aynı durum Arapgir için de geçerlidir. Arapgir deprem riski taşıyan ilçeler içerisinde yer almaktadır. Bu bilinçle Arapgir Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz tarihten bu yana depreme karşı önlem almak amacıyla kapsamlı bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz.
Yaptığımız hazırlıklar ile can ve mal kayıplarımızı en düşük seviyeye indirmeyi hedefliyoruz. İlgili kurumlar ile işbirliği içerisinde projeler hazırlıyor, hem çocuklarımıza hem de yetişkinlere teorik ve uygulamalı eğitimler veriyoruz.
Umarım bir daha büyük çaplı depremler yaşanmaz. Ama yaşanabilecek en kötü durum karşısında bile hazırlıklı olmalıyız. Unutulmamalıdır ki; deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür.
Bu düşüncelerle 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, aynı acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum.

BAŞKAN HALUK ÇÖMERTOĞLU MİRAÇ KANDİLİ'Nİ TEBRİK ETTİ

Arapgir Başkan Cömertoğlu mesajında, “Hemşehrilerimiz başta olmak üzere, aziz milletimiz ve gönül coğrafyamız olan tüm İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyorum” dedi.
Başkan Cömertoğlu, miraç mucizesinin gerçekleştiği bu manevi gecenin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketinin yıl dönümüne tesadüf ettiğini belirterek, “Türkiye'nin yüreğinde derin yaralar açan, asrın en büyük deprem felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Bu büyük felaket, depremzede kardeşlerimiz başta olmak üzere milletimizin kalbinde tarifi mümkün olmayan acılar bıraktı. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaydeden vatandaşlarımıza bu mübarek günde Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarını kaybeden kardeşlerimizin üzüntüsünü paylaştığımızı ifade etmek istiyorum. Rabbim ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın, Miraç Kandili feyz ve bereketi ile birliğimizi, beraberliğimizi, 6 Şubat sürecinde gösterdiğimiz dayanışmayı daim kılsın diye dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Cömertoğlu mesajının sonunda Miraç Kandili’nin insanlık adına hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, şunları söyledi:
“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yükseldiği miraç hadisesinin yıl dönümünü en güzel şekilde idrak edeceğiz inşallah. Cenab-ı Allah’tan Miraç Kandili’nin ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara, güzelliklere ve berekete vesile olmasını niyaz ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, zulüm gören mazlum ve mağdur kardeşlerimizin de yanında olduğumuzu belirtiyor, zulmün karşısında olduğumuzu ifade ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerim olmak üzere, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni bir kez daha en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.”

Bakmadan Geçme