Başkan Eser, çarşı esnafı ile bir araya geldi

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçe esnafı ile yemekte bir araya geldi.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçe esnafı ile yemekte bir araya geldi.

Belediye sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantıda çalışmalar hakkında esnaflara bilgiler veren Başkan Eser, "Bugün istişarelerde bulunmak için bir araya geldik. Geçmişte bir çarşı projemiz vardı ama sizlerden destek görmedi veya uygun görmediniz. Bizde bu projeyi rafa kaldırdık. Ama bu çalışmanın bittiği manasına gelmesin, sizlerin isteği doğrultusunda bir çalışma daha yapabiliriz. Yeter ki kazanan esnaf kardeşlerimiz olsun” dedi. Göreve geldiği günden bugüne kadar ilçenin ekonomik olarak kazanımlar elde etmesi için mücadele ettiğini belirten Eser, ilçeye yeni yatırımlar kazandırılması adına bir çok işadamı ile görüştüğünü söyledi. Bu görüşmeler neticesinde ilçeye bir tekstil fabrikasının kurulacağını ve ilk etapta 200 kişinin istihdam edileceğini kaydeden Eser, “Açılacak bu fabrika tüm esnaflarımıza katkı sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi. Darende’ye doğal gaz getirilmesi konusunda da konuşan Eser, 2018 yılında ilçenin doğal gaza kavuşacağını da ifade ederek, “Darende sağlık turizmine de açılmalı. Darende’ye çevre ilçelerden hastalar daha çok gelmeli, bunun içinde hastanemizin geliştirilmesi gerekiyordu ve alternatif tıp merkezi kuruldu. Bir çok ilde dahi olmayan alternatif tıp hizmetine başlanıldı. Ayrıca bir çok ilde olmayan fizik tedavi merkezinin temelini hep birlikte çok yakında atacağız” dedi.

Yaptıkları çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler sunan Eser, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bildiğiniz gibi ilçe merkezinde bulunan halk eğitim merkezi yıkılarak yerine 750 kişilik sosyal tesis yapılacak, içinde sizlerin özel günlerinizi yapacağınız salon, sinema salonu, tiyatro salonu yapılacak. Yine 253 konutlu TOKİ binalarımız bitmek üzere, 2018 Haziran’da vatandaşlarımıza teslim edilecek. Meslek Yüksek Okulumuzun yükseltilmesi için görüşmelerimiz var. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla görüşmelerimiz oldu, İnşallah güzel bir gençlik merkezi yapılmasını sağlayacağız. Daha sağlıklı binalarda hizmet alabilmek için güzel bir aile sağlığı merkezinin temelini atacağız. Ayrıca belediye sosyal tesislerimizde sizlere 7-24 hizmet verecek restoranımız hizmete başladı. Gecenin bir vaktinde ilçe dışında gelecek vatandaşlarımızın dışarıda kalmamaları için ayrıca bu hizmet daha da önem taşıyor" dedi. İlçede yaşanan içme suyu sıkıntısına da değinen Başkan Eser, “Gökpınar’dan su getiremezsek bu sorun çözülmez. Balaban, Yenice, Ulupınar mahallelerinde de bu sorun var. Birçok mahallemizde bu sorun var. Tek çözüm Gökpınar’dan gelmesini istediğimiz sudur” diye konuştu. Sorunların çözümü noktasında büyükşehir belediyesi ile koordineli çalıştıklarını da kaydeden Eser, “Ben istiyorum ki Darende hizmetin en güzelini alsın, Darendeliler hizmetin en güzeline layıktır. Bizim amacımız daha güzel yaşanılabilir bir Darende olsun. Yollarında yürürken ayağımıza çamur bulaşmayan bir Darende olsun. Suyu içilir bir Darende olsun, temiz havasını teneffüs ettiğimiz bir Darende olsun. Esnafının mutlu, yaşayanın mutlu olduğu bir Darende olsun. Amacımız ve gayemiz budur” ifadelerini kullandı.

Başkan Eser’in yaptığı toplantıya katılan vatandaşlar büyükşehir belediyesinin hizmet konusunda Darende’de daha aktif olmasını istediler. Programa AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Seydi Güşen, Darende eski Belediye Başkanı Abdullah Karakurt ve esnaflar katıldı.

Bakmadan Geçme