Başkan Gürkan, Anesiad Malatya Şebesini Ziyaret Etti  

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği Malatya Şube Başkanı Resul Kocamaz’ı ziyaret etti. Başkan Gürkan, ülke ekonomisinde esnaf ve sanayicilerin önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve bazı parti yöneticileri ile birlikte sivil toplum kuruluşlarına yönelik yaptığı ziyaretler kapsamında, Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği Malatya Şube yöneticileri ile bir araya geldi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ülke ekonomisinde esnaf ve sanayicilerin önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Bizim belediyecilik anlayışımızın olmazsa olmazlarından biri de katılımcı belediyeciliktir. Belediyeciliği beş temel esas üzerinde yürütüyoruz. Bunlar katılımcı, sosyal, kültürel, hizmet ve çevre ve yeşilin korunması ile ilgili beş temel ilke üzerinde yürüttüğümüz belediyecilik anlayışımızın en başında ve öncelikli olanlarından bir tanesi de katılımcı belediyecilik anlayışıdır. Bu kapsam içinde özellikle şehirde bulunan sosyal taraflar diye tabir ettiğimiz sivil toplum örgütleri, dernekler, meslek kuruluşları, sendikalar, kanaat ve yerel önderlerimizi bunları zaman içerisinde ziyaret ediyoruz. Bunların görüş ve önerilerini ve iş yaparken karşılaşmış oldukları zorluk ve sıkıntıları da bizzat kendilerinden öğrenmek için ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün de ANESİAD şubemizi ziyaret ettik. Sağ olsunlar değerli yönetim kurulu başkanı ve yönetimi bizi misafir ettiler. Ben bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum. ANESİAD yeni kurulmuş bir sanayici ve işadamları derneğimiz. Çalışmaları ile ilgili kendileri bizlere bilgi verdiler. Biz müteşebbisi önemsiyoruz. Toplumda üretim yapan ve istihdam oluşturan herkesi takdirle karşılıyoruz. Onları minnet ve şükranla anıyoruz. Netice itibariyle bir kişinin istihdamı ülkemizde  100-150 bin liraya tekabül ediyor. Sanayicilerimiz yanında çalıştırdığı ve istihdam ettiği vatandaşlarımız için sermaye koyuyorlar. Bu tür dernekleri ziyaret etmemiz onların görüş ve önerileri belediyemizin yol haritası ve yön pusulası olarak almamız bizim açımızdan önemli. Ayrıca kendilerinin sorunlarını bizzat dinlemek ve belediyemizin bu konuda kendilerinin önünü açabilecek veya sorunları ilgili yerlere daha yukarılara iletme konusunda gayret gösteririz. Kendilerine bu sıcak karşılamalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. 

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği Malatya Şube Başkanı Resul Kocamaz’da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz de Selahattin başkanın nezdinde tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Özellikle şehrimizin yarısını ki yeni açıklamalara göre 307 binin üzerine çıkan nüfusu, Malatya’nın yarısını imar eden, düzenleyen, geliştiren, güzelleştiren sayın Selahattin Gürkan başkanımıza teşekkür ediyoruz. İcraatlarını, faaliyetlerini ve çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Özellikle Yeşil Kuşak projesi, turistik yerlerin imar ve onarımından, sosyal tesislerinden Malatya’nın güzelleşmesi için açtığı özel alanlardan, istihdam alanlarından ve tüm şu an hepsini sayamadığım hizmetleri ile gerçekten takdire şayan çalışmalar yapıyor. Yaptığı çalışmalar sadece Malatya ve bu bölgede değil, Türkiye çapındaki projeleri de çok yakından takip ediyoruz. Bu çalışmaları hakikaten takdir görüyor. Bizde derneğimize yaptığı ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca özel görüşmelerimizde bizim iş adamı, esnaf ve sanayicilerimizin de projeleri ile ilgili kendilerinden beklediğimiz destekleri de ileteceğiz. Bu ziyaretten dolayı başta Selahattin Gürkan başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme