Başkan Gürkan şehit yakınlarıyla bir araya geldi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek, şehit yakınlarıyla bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Gürkan, şehitlerin acılarını yüreğinde hissettiğini ve şehitleri minnetle andıklarını vurguladı.

Gürkan, "Hakikaten kolay bir hadise değil. Hayatlarının baharında, gençliklerinde evinize, eşinize, çoluk çocuğunuza ve yakınlarınıza doymadan kara toprak sizi alıyor. Sizden sonra gelenler daha rahat yaşasın diye, siz canınızı onların yaşaması için toprağa veriyorsunuz. Elbette manevi anlamda ecirleri büyüktür. Cenab-ı Allah buyuruyor ki, 'Siz onlara ölüdür demeyin, Allah katında onlar diridirler.' Allah şehitlerimizin şefaatlerine bizleri nail eylesin." ifadelerini kullandı. 

Ankara’da iki gazi ve yakınlarına yapılan saldırıya da kınayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Şehit ve gazilerimize yapılan her hakaret bize yapılmıştır. Milletimize ve ülkemize yapılmış sayılır. Geçmişimize, bugün yaşayanlara ve geleceğimize yapılmış sayılır. Dolayısıyla devleti ebedi müddet tutmak istiyorsak, muhakkak şehit ve gazilerimize dün olduğu gibi bugün ve yarın da sahip çıkmalıyız. Bu sorumluluk ve yükümlülüğümüzün idraki içindeyiz."

 Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Muharrem Kıbrız ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Bakmadan Geçme