Başkan Kılavuz Arsa Tahsis Evraklarını MHP Lideri Bahçeli'ye Teslim Etti

Telafer’den Dönen Olcay Kılavuz Şehidin Vasiyetiyle İlgili Arsa Tahsis Evraklarını MHP Lideri Bahçeli’ye Teslim Etti
MHP Lideri Bahçeli’nin şehit Musa Özalkan’ın vasiyetini üstlenmesi üzerine Türkmeneli’ne giden Olcay Kılavuz bu dün akşam saatlerinde Türkiye’ye geri döndü. 
Türkiye'ye döndükten sonra MHP Lideri Bahçeli'yi ziyaret eden Kılavuz yapılacak olan "Telafer Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa ÖzalkanAnaokulu’nun yapılacağı arsanın tahsis evraklarını sunarak projenin detayları hakkında bilgi verdi.
Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Musa Özalkan’ın, Türkmen çocukları için okul yaptırılarak adının yaşatılması vasiyetini üstlenen MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu doğrultuda Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’u görevlendirdi.  Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emir ve talimatları ile 26 Ocak 2018’de Irak’ın başkenti Bağdat’a gitti. Bağdat’tan ayağının tozuyla Kerkük’e hareket eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Musul, Tavuk, Selahaddin, Tazehurmatu, Tuzhurmatu ve Kerbela’yı ziyaret etti.  Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyeti üzere, şehidin adına inşa edilecek okul için gerekli çalışmaları yapmak üzere Telafer’e giden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, burada yetkililer ile bir araya geldi.  Yapılan görüşmeler üzerine, “Telafer Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa ÖzalkanAnaokulu”nun yapılacağı arazi Ülkü Ocakları Genel Başkanı tarafından bizzat teslim alınarak inşaat için ilk çalışmalar başladı.  Bir hafta süren Türkmeneli programının ardından yurda dönen Kılavuz, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. 

Türkmeneli’nde yaptıkları ziyaretler hakkında MHP Liderine bilgi veren Kılavuz, “Ecdadımızın yadigârı, soydaşlarımızın kutlu yurdu Türkmeneli’ne bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadık. Lakin o coğrafya adeta kıyameti yaşıyor. İŞİD işgalinde yeni çıkan Telafer’de her yer yıkık dökük harap olmuş. Gözünüzün gördüğü her yer savaşın izlerini taşıyor. Bölgede soydaşlarımızın aklınıza gelebilecek her şeye ihtiyacı var. Yaşanan bu insanlık dramınıgörmezden gelemeyiz. Milletimizi bir kez daha bu konuya duyarlı olmaya davet ediyorum. Türkmeneli’ndeki soydaşlarımızın tek güvencesi Büyük Türk Milleti ve özelinde Ülkücü – Milliyetçi Hareket. Bize duyulan bu güveni boşa çıkartamayız. Varımızla yoğumuzla tüm imkânlarımızı seferber ederek aynı Şehidimiz Musa’nın vasiyetini Telafer’e bıraktığı şuurla soydaşlarımızın yanında olmalıyız. Bizim en büyük umudumuz, mutluluğumuz Turan coğrafyansın yarınları olacak Türkmen balalarının yüzündeki gülümsemedir. Ziyaretimiz esnasında gittiğimiz her yerde Türkmen soydaşlarımız bizleri bağırlarına basıp, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye duydukları sevgi ve saygıdan bahsederek kendilerine selamlarını, dualarını ve hürmetlerini iletmemizi istediler. Bizde cennet ülkemize döner dönmez Liderimize soydaşlarımızın teşekkürlerini ve dualarını iletip, Türkmenler’in Türkmen Bey’ine olan selamlarını bildirdik. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’de, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türkmen soydaşlarımızın ve Türkmen davasının bizzat takipçisi olmaya devam edeceklerini, bizlere ziyaretimiz esnasında yardımcı olanlara ve Türkmen kardeşlerimize muhabbet ve selamlarını ilettiler.” dedi.  

Şehit Musa Özalkan adına yapılacak olan anaokulu hakkında da bilgi veren Kılavuz, sözlerine “Hamdolsun Telafer’in Türkmen balaları için şehidimizin vasiyeti doğrultusunda Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in emir ve talimatlarıyla yapılacak olan anaokulunun arazisini teslim alarak, inşaat çalışmasını başlattık. Bu inşaatı kendi vatanımızda, Türkiye’de yapıyor olsaydık bile resmi işlemleri bu kadar hızlı tamamlayamazdık. Ama halis bir niyetle çıktığımız bu yolda Cenabı Allah’ın yardımıyla resmi süreç 1 günde tamamlandı ve arsa tahsisi sağlandı. Allah nasip ederse bu anlamlı yapının mimari projesi Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli bey tarafından hazırlatılacak ve en kısa sürede yapımını tamamlayacağız.” diyerek devam etti. 

Ülkücü Hareket’in dünyanın dört bir tarafında faaliyet gösteren tek milli yapı olduğunu vurgulayan Ülkü Ocakları Genel Başkanı, “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin emirlerinde, gerek yurtiçinde gerekse Türk Dünyası’nın dört bir yanında faaliyetlerimizi aralıksız devam ettireceğiz. Yedi günlük Türkmeneli ziyaretlerimizin boyunca dualarıyla bizi yalnız bırakmayan Büyük Türk Milleti’ne ve camiamızın muhterem mensuplarına şükranlarımızı sunarım. Türkmeneline ulaştığımız andan itibaren büyük bir sevgiyle ve misafirperverlikle bizi karşılayan, kendi evimizdeymiş gibi ağırlayan tüm soydaşlarımıza, Türkmenelinin yiğit bozkurtlarına ve Türkmeneli Ülkü Ocakları Başkanımız Murat Vatanperver’e teşekkür ediyorum. Bizlerin bu duygu dolu ziyareti gerçekleştirmesine vesile olan Şehidimiz Musa Özalkan kardeşimi bir kez daha rahmet ile anıyor, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye en içten teşekkürlerimi saygılarımı arz ediyorum.” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emirleri ile daha öncesinde Ramazan ve Kurban bayramlarında ihtiyaç sahiplerine yardım götürmek için iki defa Türkmeneli’ni ziyaret eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı, üçüncü defa Türkmeneli’ni ziyaret etmiş oldu.

Bakmadan Geçme