Başkan Kızıltaş, Bimyad'ı Ziyaret Etti

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş, Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği (BİMYAD) Genel Başkanı Selim Apohan ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş, Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği (BİMYAD)  ziyaret ederek , Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Oldukça samimi bir havada geçen ziyaret sırasında Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş; Arguvan'da devam eden projeler, Arguvan'ın sorunları, yapılan ve yapılması planlanan hizmetler ile Arguvan'ın genel durumu hakkında bilgiler aktardı. Bimyad Yönetim Kurulu Genel Sekreteri ,Abyb Malatya Şube Başkanı ve Önce Vatan Gazetesi Malatya Temsilcisi Filiz Yavuzkurt’un sorularına da samimi cevaplar veren Başkan Kızıltaş’ın, özellikle Arguvan Türkü Festivali hakkında  sosyal medyada paylaşılan ‘’festival de neden yerel sanatçı yok’’sorusuna ‘’Festivalle ilgili proje ve çalışmalar Arguvan Belediyesi,Köy dernekleri,Almanya Arguvanlılar Derneği,Ankara Arguvanlılar derneği,Arguvan Vakfı ve Malatya köy dernekleri ortak organizasyonudur. Bizler sanatçılara tek tek ulaşamayız ancak programda yer almak isteyen değerli sanatçılarımızın talepleri mutlaka değerlendiriliyor ve gerek Belediyemiz,gerekse Vakıf yöneticilerimiz için kapımız herkese açıktır ve talepler mutlaka değerlendirilir.Ayrıca, sanatçı kadrosuna bakıldığında Festivalde yer alacak olan sanatçılarımız zaten yerel sanatçılardır’’ şeklinde açıklama yaptı.

Arguvan'da türkünün yaşamın bir parçası olduğunu dile getiren Kızıltaş, Toplumun değerlerini ön plana çıkaran bu festivalin amacı "Bu coğrafya’ya damgasını vuran halkımızın kültürel değerlerini geliştirip, dünya kültürüyle buluşmasını ve halklar arasındaki dostluğu, kardeşliği geliştirip, pekiştirmesini sağlamaktır’’dedi. ‘’Arguvan Türkü Festivalinin, bu marka değerini yükseltmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye belirten Başkan Kızıltaş son olarak ‘’Arguvan Türkü Festivalinin Arguvan için çok önemli bir etkinlik olduğunu ifade ederek "Tüm Arguvanlıların oldukça önemsediği,marka haline gelen Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinin, bu marka değerini yükseltmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Arguvanlıları, Arguvan sevdalılarını, gönüldaşlarımızı, dostlarımızı 29-30 Temmuz'da 12. sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'ne davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Bimyad  Genel Başkanı Selim Apohan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bimyad olarak Başkan Kızıltaş’a Derneğimize yaptığı ziyaret ve vermiş olduğu bilgiler için teşekkür etti. 

Haber: Filiz Yavuzkurt

Bakmadan Geçme