Başkan Özdemir'den Tepki

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yavru bir köpeğin dört bacağını kesen insanlık vasfını yitirmiş kişi yada kişilerin bulunarak adalet önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz.

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde yavru bir köpeğin dört bacağını kesen insanlık vasfını yitirmiş kişi yada kişilerin bulunarak adalet önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz.

Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir yaptığı açıklamada; “ Sakarya'da dört bacağı ve kuyruğu vahşice kesildikten sonra ölen yavru köpeğe yapılan bu vahşet tüm ülkeyi yasa boğduğu gibi biz Veteriner Hekimleri de derinden üzmüştür.Bu vahşeti kınıyor zavallı yavruya bu işkenceyi yapan insanlık vasfını yitirmiş kişi yada kişilerin bulunarak adalet önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz.”dedi.

HAYVANLARI KORUMA KANUNU KABAHATLER KANUNUNDAN ÇIKARILARAK BİR AN ÖNCE CEZA KANUNUNA ÇEVRİLMELİDİR.

Hayvanları koruma kanunu,kabahatler kanunundan çıkarılarak bir an önce ceza kanununa çevrilmelidir.Hayvanlara acımasızca,zalimce muamelede bulunan ve eziyet edenler ile hayvanları öldürenlere para cezası değil hapis cezası verilmedir.

HAYVAN SEVGİSİ EĞİTİMİ MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATINDA YER ALMALIDIR.

Başkan Özdemir, hayvan sevgisinin çocuklarımıza küçük yaşta aşılanması gerekliliğini belirterek “Müfredata ilkokuldan başlanarak haftada en az 1 saat hayvan sevgisi odaklı ders konulmalıdır.Çünkü toplumda hayvan sevgisi olmadan insan sevgisi olamayacağı kanaatindeyiz.Biz de bu bağlamda biz Veteriner Hekimlere ne görev düşerse elimizi taşın altına koymaya hazırız” diye konuştu.

KAHRAMAN POLİSİMİZ BU SEFER ŞEFKATLİ ELLERİNİ BİR SOKAK CANI İÇİN UZATMIŞTIR.

Malatya’da çekildiği belirtilen ve sosyal medyada paylaşım rekoru kıran trafik polisinin sokak köpeğine elleriyle su içirmesi ile ilgili olarak görüntülerin bir insanlık dersi olduğunu belirten Başkan Ertuğrul Özdemir; “ Kahraman polisimiz bu sefer şefkatli ellerini bir sokak canı için uzatmıştır.Bir insanlık dersi vermiştir.Başta hayvansever polisimiz olmak üzere tüm polis teşkilatımıza bu duyarlılığından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Dünya bütün canlılara aittir.Hayvanları yaşatmalıyız ki insanlık yaşasın.”dedi.

Bakmadan Geçme