Başkan Samanlı'dan Türk Dil Bayram Mesajı

MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı mesajında şu ifadelere yer verdi; Türk milleti çetin günlerden, zorlu süreçlerden, bedeli yüksek bir dönemden geçmektedir.
Geniş ve büyük bir coğrafyada varlık, birlik ve dirlik mücadelesi veren Türklük şuuru her şeyden evvel sahip olduğu tarihsel ve kültürel zenginliklerle saldırılara direnmektedir.
Bu zenginliklerin en başında, hatta kaptan köşkünde güç kaynağımız, bekamızın güvencesi güzel dilimiz Türkçe bulunmaktadır.

Dil, bir medeniyet alameti, bir millet hazinesi, bir kültür vahasıdır.

Elbette Türk milletinin dili Türkçe’dir.

Kaldı ki bu ezeli hakikat hiç değişmeyecektir.

Türkçe, var oluşumuzun teminatı, bağımsızlığımızın ebedi güvencesidir.

Dil aynı zamanda siyasi ve kültürel birlikteliğe stratejik boyut kazandıran kimlik ve kişilik harcımızdır.

Bizim için Türkçe; Orhun Anıtlarına nakış nakış işlenmiş ruh,  Kaşgarlı Mahmut’un kaleminden dalga dalga yükselen gurur,  Yusuf Has Hacib’teki onur,  Ahmet Yesevi’nin ocağından tüten ülkü, Karamanoğlu Mehmet Bey’in yönetim anlayışındaki irade, Yunus Emre’nin dizelerinden fışkıran ilke, Ali Şir Nevai’nin emanetidir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi;

‘’Türk milletinin dili Türkçe’dir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yüceltmek için çalışır.’’

Türkçe’nin gelişmesi için emek veren, çaba gösteren, bu uğurda hayatını vakfeden kutlu ceddimize Allah’tan rahmet diliyor, halen yaşayan Türkçe sevdalılarına şükranlarımı sunuyorum.
 
MHP BATTALGAZİ İLÇE BAŞKANI
MESUT SAMANLI
 

Bakmadan Geçme