Başkan Yanılmaz: 'Gençlerimiz Geleceğimizin Teminatıdır'

Elazığ Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği "Bir Medeniyetin Kurucusu Olarak Gençler" konulu konferans Belediye Hazar Konferans Salonu’nda yapıldı.

TUGVA, Eğitim Akademisi programı çerçevesinde gençlere yönelik düzenlenen “Bir Medeniyetin Kurucusu Olarak Gençler" konulu konferansa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuşmacı olarak katıldı. Programa Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan ile çok sayıda genç katılım sağladı.

 Gençlerin azim ve kararlılığının takdire şayan olduğunu, şuurlu ve inançlı bir gençliği karşısında gördüğünü belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuşmasında şunları ifade etti:

“Genç kardeşlerim sizler yarınlarımızın teminatısınız. Sizlerin yeri geldiği zaman canınızı feda edebilecek inanç ve şuurda olmanız, geleceğimizin emin ellerde olmasına bir işarettir.

Vatanı, bayrağı, devleti korumak bulunduğumuz yerleri istismar ederek olmuyor. Bize hiçbir şey olmaz, biz bu kadar güçlüyüz demekle de olmuyor.

Mirasının üzerine oturduğumuz Osmanlı Devleti, bir dönem 25 milyon kilometrekareye hükmeden bir devletti. O zaman internet yok, haberleşme bu kadar kolay değil, telefon elimizin altında değil, ancak 25 milyon kilometrekare İstanbul'dan idare ediliyordu. Bütün dünya müslümanlarının bağlı olduğu halife İstanbul'da ikamet ediyordu. Dolayısıyla dünyanın bir ucunda bir müslümanın ayağına diken battığında dönüp İstanbul'a bakıp ‘Ey halife sen oradayken benim ayağıma diken batmaması gerekir’ diye İstanbul'a güven ve itimadını belirtiyordu.

Sizler bu genç yaşınızda birçok olaylara şahitlik ettiniz ve etmeye de devam ediyorsunuz. Bunun en zorlu sürecini 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadık. Ülkemiz sınırları içerisinde kardeşi kardeşe düşman etmek isteyen, kardeşinin kanını akıtmak isteyen, bu ülkeyi bölmek parçalamak yok etmek isteyenler, büyük bir ayaklanmaya kalktılar. Ama başta yüce Rabbimizin kuvvet ve kudretiyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın iradesi, cesareti, azmi ve canını ortaya koyması ve akabinde milletimizin topyekün vatanına sahip çıkmasıyla Elhamdülillah bunlar başarılı olamadılar.”
 

Bakmadan Geçme