Battalgazi Belediyesinin 2018 yılı bütçesi 165 milyon TL olarak kabul edildi

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısının birleşimlerini tamamladı. Son birleşimde, Battalgazi Belediyesinin 2018 yılı gelir ve gider bütçesi 165 milyon TL olarak kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısının birleşimlerini tamamladı. Son birleşimde, Battalgazi Belediyesinin 2018 yılı gelir ve gider bütçesi 165 milyon TL olarak kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısı kapsamında Battalgazi Belediyesinin 2018 yılı gelir ve gider bütçesi ile bütçe kararnamesini görüştü. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında Ekim ayı olağan toplantısının son birleşimini gerçekleştiren Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediyesinin 2018 yılı gelir ve gider bütçesi ile bütçe kararnamesini görüşerek, oy birliği ile kabul etti.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesinin 2018 yılı gelir ve gider bütçesinin 165 milyon TL olduğunu belirterek, bütçenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Gürkan, “Bütçemiz meclisimizden geçmiştir. Bütçemizin Battalgazimize, Malatyamıza ve Battalgazi’de yaşayan değerli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Tüm arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Battalgazi Belediyesi olarak bütçemizin yüzde 69.8’ini yatırıma ayırıyoruz. Bu sadece bütçenin ana temasıdır. Ayrıca bizim hibelerden aldığımız, yardımlar maksadıyla aldığımız bağışlar buraya kayıtlı değildir. Önümüzdeki dönemlerde açacağımız tesisler var. Yaklaşık 600 milyon değerinde bir tesis açılacak. Mesela burası 150 milyon civarında Battalgazi Belediyesi ve arsası ile birlikte. Mesela buranın arsasını biz tevazu olarak 80 milyon belirledik. Oysaki 10 sene evvel bunun yarısı 20 dönüm yer, 52 milyona satıldığını değerlendirdiğimiz zaman, Battalgazi Belediyesinin yatırım harcamaları ve hizmetlerinin hangi seviyede ve hangi safhada olduğunu göstergesidir. Burada bütün arkadaşlarımı kutluyorum ve tebrik ediyorum. Gerçektende belediye çalışanlarımız olsun, meclis çalışanlarımız olsun, teşkilatlarımız olsun ve gruplarımız olsun, CHP ve AK Parti grubu olsun hepsi birlik ve beraberlik içerisindeki bu çalışmanın semeresi olarak, Battalgazi’ye bu hizmetler vermiştir. Bu hizmetleri de ifade ederken, hakikaten Türkiye’de bunun örneği olmayan hizmetler ihdas ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 14 ayda hizmet binası yapan bir belediye yoktur. Biz bırak bir belediye hizmet binasını, iki hizmet binası yaptık, her biri 40’ar bin metre kapalı alanı olan. 7 ayda Atatürk Kız Lisesini yaptık. 5,5 ayda Engelsiz Yaşam Merkezini bitireceğiz. 4,5 ay oldu. İspendere içmeleri bitmek üzere ve İspendere içmelerinin ikinci etabı da var. Tahtalı Hamam bitmek üzere, Kent Müzesi keza başladı devam ediyor çalışmalar. Yeşil Kuşak Projesi işte Atatürk Kız Lisesi ile birlikte neşter vuruldu oda devam etmektedir. Netice itibariyle hem bu dönemde görev almak tarihi bir görev olarak düşünüyorum. Netice itibariyle birlik beraberlik içinde, dayanışma içerisinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerdir. Yapılan her şey Battalgazi içindir ve Malatya içindir. Ortak paydamız Malatya’dır. Ortak paydamız Battalgazi’dir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme