Belediye Çalışanlarına Şeker Ve Tansiyon Ölçümü Yapıldı

Elazığ Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak  “14 Kasım Dünya Diyabet Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlik ile şeker ve tansiyon ölçümü yapıldı.

Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” dolayısıyla diyabet hastalığına dikkat çekmek amacıyla Elazığ Belediyesi’nde bir stand kurarak çalışanlara ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümü yaptı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Dr. Birsen Ademoğlu, Diyabet hastalığının vücudumuzda kan şekerini düzenleyen insülin hormonunun azlığı veya vücudun insülin hormonuna cevabının azlığı ile seyreden bir hastalık olduğunu ifade etti. Ademoğlu; “ Diyabet %70 oranında önlenebilen bir hastalıktır ve maalesef ki geçtiğimiz yıllarda diyabetli hasta sayısı gün geçtikçe artıyor ve daha küçük yaşlarda görülüyor. Bu açıdan diyabet hastalığı ile ilgili her yıl 14 Kasım'da diyabet ile alakalı farkındalık oluşturmak için diyabetle ilgili taramalar yapıyoruz. Bu yıl da belediyemizin değerli çalışanlarına diyabet taraması yaptık. Bu vesileyle de sağlıklı beslenmenin ve fiziksel aktivitelerin önemine dikkat çekiyoruz. Burada olmamızda emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Elazığ Belediyesi olarak personellerimizin her türlü eğitim faaliyetlerinin yanında sağlıkları ile ilgili de değişik etkinlikler yaptıklarını ifade eden Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, “Bugün 14 Kasım Diyabet Günü ve İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte belediye personelini şeker hastalığına karşı bir diyabet araması yapıyoruz. Bu çalışmalarından dolayı İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme